A tökéletes kakaós csiga receptje


A tökéletes kakaós csiga receptje

A kakaós csigát mindenki szereti, bár amit a pékségek árulnak, az nem az igazi. Íme, a recept, ahogy nagymamáink készítették.

A kakaós csiga igazi hungarikum, már betöltötte a 102. évét. Egy gödi cukrászmester készítette 33. születésnapja alkalmából barátainak, de a cukrászdába került belőle, és a vásárlók körében osztatlan sikert aratott 1908. január 10-én.

Azóta elképzelhetetlen, hogy egy héten egyszer ne kerüljön a gyerekekhez uzsonna gyanánt. Persze nem csak általános iskolások fogyaszthatják a csokoládés tekergét, ahogyan eredetileg hívták.

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg kakaó
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 4 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 2 tojás
  • olaj

A tojássárgákat a cukorral keverd habosra, majd önts hozzá három deci tejet. A maradék tejet langyosítsd meg, morzsold bele az élesztőt, és egy kiskanál cukorral futtasd fel.

A lisztbe öntsd bele a tojássárgás és élesztős masszát, és kicsit keverd össze. Majd add hozzá az olvasztott vajat, és gyúrd össze az egészet. Keleszd egy órán keresztül. Ha megkelt, szedd kétfelé a tésztát.

A belisztezett deszkán nyújtsd ki az egyiket egy centi vastagra. Olajjal kend meg a tetejét, és szórd rá a kakaó felét. Óvatosan tekerd fel, majd vágj le belőle 2-3 cm-es szeleteket. Ugyanezt tedd meg a másik adag tésztával is. A tepsit béleld ki sütőpapírral, helyezd rá a csigákat, és előmelegített sütőben süsd meg.

Forrás: http://www.femina.hu


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2011. március 3. Szerkesztette: Kincses Enikő
Nézettség: 8,335 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: A Nagybányai tepertős pogácsa (1929) Következő cikk: Áfonyás-csokis piskótatekercs


   








Megjegyzések

vasárnap, 2012. március 4. 18:53
Talán ez az igazi
Katona Annamária
péntek, 2013. július 19. 02:18
Kipróbálva ;-)
Kaszás Szilvia
szombat, 2015. október 24. 23:43
Ki fogom próbálni!!!



Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: