Diós béles


Diós béles

Hozzávalók:

  • 30 deka liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 deka cukor
  • 1 tojás sárgája
  • 12 deka zsír
  • barackíz

Diótöltelék:

  • 14 deka porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 deka darált dió
  • 1 kanálka rum
  • 2 tojás sárgája
  • 3 tojás fehérje

Elkészítés:

30 deka lisztet 1 csomag sütőporral, 3 deka cukorral, 1 tojás sárgájával és 12 deka zsírral jól eldolgozunk.

Nagyobb részét tepsiben, egyenletesen szétnyomkodjuk, barackízzel megkenjük és a következő diótöltelékkel borítjuk:

14 deka porcukrot, 1 csomag vaníliás cukorral, 15 deka darált dióval, 1 kanálka rummal, 2 tojás sárgájával és 3 tojás keményre vert habjával elkeverünk.

A diótölteléket a tészta másik felével betakarjuk, villával megszurkáljuk és tojásos bekenés után, forró sütőben szép pirosra sütjük.

Kihűlés után négyzetes darabokra vágjuk


Szerkesztés dátuma: szombat, 2011. március 5.
Nézettség: 1,720 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Diós béles Következő cikk: Diós havas háztető


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: