Linzer torta


Linzer torta

Hozzávalók:

  • 30-30 dkg őrölt mandula és liszt,
  • 1 citrom reszelt héja,
  • fél teáskanál fahéj,
  • 5 evőkanál gyümölcscukor,
  • 2 teáskanál édesítőszer,
  • 1 tojás,
  • 5 evőkanál tej,
  • 15 dkg vaj,
  • 25 dkg málnalekvár,
  • vaj a formához

Elkészítés:

A lekvár kivételével összedolgozzuk a hozzávalókat. A sütőt előmelegítjük.

A kinyújtott tészta kétharmadával kibéleljük a kivajazott tortaformát. Megkenjük lekvárral. A maradék tésztát széles csíkokra vágva rácsszerűen a torta tetejére rakjuk, és (középen, légkeveréses sütőben 160 fokon) 40-45 percig sütjük.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 14. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 1,328 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Limoncellós tiramisu Következő cikk: Lúdláb


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: