Bejgli


Bejgli

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt,
  • 25 dkg margarin,
  • 6 dkg porcukor,
  • 3 darab tojássárga,
  • 1 egész tojás,
  • 2 dkg friss élesztő,
  • csipet só.

Az élesztőt egy negyed pohár tejben felfuttatom, majd a többi hozzávalóval összedolgozom. Minimum fél órát pihentetem a hűtőben , de az se árt neki, ha egy egész éjszakán át pihen.

Diós töltelék:

  • 20 dkg finomra darált dió,
  • 15 dkg cukor,
  • 5 dkg mazsola,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 1 citrom reszelt héja,
  • 1 db alma reszelve,
  • 1-2 ek méz,
  • 1 dl tej.

A cukrot a tejjel felfőzöm. Lehúzom a tűzről, majd a többi hozzávalót elkeverem a tejjel.

Mákos töltelék:

  • 20 dkg finomra darált mák,
  • 17 dkg cukor,
  • 5 dkg mazsola,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 2 db alma reszelve,
  • 2 ek baracklekvár,
  • 2 ek méz,
  • 1 dl tej.

A cukrot a tejjel felfőzöm. Lehúzom a tűzről, majd a többi hozzávalót elkeverem a tejjel.

Miután megtöltöttem a rudakat, tepsire helyezem őket, 4-5 helyen villával megszurkálom a tetejét és felvert tojással megkenem. Másfél órát hagyom pihenni, majd közvetlenül a sütés előtt újra megkenem.

Alsó-felső lángon, 200 fokon sütöm kb. 45 percig. Amikor a rudak színesedni kezdenek: a tetejét lefedem alufóliával és csak az utolsó negyed órára veszem le.

A tésztából 2 vagy 4 rúd beigli készíthető. Ez attól függ, hogy milyen tepsiben sütjük. Érdemes úgy kiválasztani a tepsit, hogy a rudak a sütés közben ne tudjanak nagyon elfeküdni benne. A tésztát a betöltés után tepsire helyezem, majd a rudak közé sütőpapírcsíkokat illesztek, hogy könnyen szétszedhető legyen, ha megsült.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 14. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 3,413 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Barna mézes pite Következő cikk: Böbe-féle puncsos süti


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: