hozzávalók 4 főre
Tésztához (2 laphoz):
- 6 tojás
- 6 ek cukor
- 6 ek melegvíz
- 6 ek liszt
- 2 ek keserű kakaópor
- 1 cs sütőpor
Tejszínes krémhez:
- 5 dl tejszín (Hulala)
- 1 cs étkezési zselatin
- 1 ek folyékony méz
- 1/2 kk vaníliaaroma
Csokoládés krémhez:
- 15 dkg csokoládé
- 10 dkg margarin
- 1 ek víz
- 2 ek olaj
Bevonathoz:
- 20 dkg étcsokoládé
- 10 dkg margarin
- 3 ek olaj
- 1 ek víz
- 1 ek porcukor
elkészítés
A tésztához a tojások sárgáit fehéredésig keverjük a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet, és keverjük bele a sütőporos, szitált lisztet.
A végén a kakaóport szitáljuk bele, és lassan elegyítjük a masszával, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá.
A tepsit olajozzuk ki, béleljük ki sütőpapírral.
Felezzük el, majd előmelegített sütőben 200 °C-on a 2 lapot süssük ki.
A zselatint áztassuk be 6 evőkanál vízbe, 5-10 percig hagyjuk állni, míg megduzzad, majd lassú tűzön, kevergetve langyosra oldjuk fel, hogy áttetsző zselét kapjunk.
Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, és keverjük össze a zselatinnal.
Lassan csorgassuk bele a mézet.
Az alsó lapot visszatesszük a tepsibe, a krém felét egyenletesen simítsuk rá, és tegyük hűtőbe.
Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét a vízzel, és amikor már felolvadt, adjuk hozzá a margarint és az olajat, és jó alaposan keverjük el, míg egyneművé válik.
Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre.
Ismét tegyük hűtőbe dermedni.
Amikor a csokis réteg megdermed, tegyük rá tejszín másik felét, és azt is kenjük rá.
Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be.
A süteményt tegyük vissza a hűtőbe.