Tésztához
-3-4 evőkanál tej
-1 cs. sütőpor
-50 dkg liszt
-1 cs. vaníliás cukor
-1 citrom reszelt héja
-2 tojás
-15 dkg Rama
-25 dkg cukor
A tetejére
-1 tojás
-5 dkg mogyoró
A töltelékhez
-2 evőkanál morzsa
-2 tojás
-12 dkg porcukor
-reszelt citromhéj
-12 dkg darált pörkölt mogyoró
A tésztához valókat annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy lágyan nyújtható tésztát kapjunk. A tésztacipót felezzük el.
Az egyik felét kisujjnyi vastagra nyújtjuk, és egy kikent tepsibe fektetjük. Rászórjuk a tölteléket. Ehhez az őrölt, pörkölt mogyorót porcukorral, reszelt citromhéjjal, 2 tojással és a morzsával elkeverjük. Beborítjuk a másik tésztalappal. A felvert tojással megkenjük, és villával itt-ott megszurkáljuk. Ráhintjük a durvára darabolt mogyorót.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt megsül.
Négyzetes darabokra vágva, vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.