Csöröge


Csöröge

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt,
  • 12,5 dkg vaj (vagy margarin),
  • 3 tojás sárgája,
  • 5 dkg cukor,
  • 1 tk. só, 1/2 cs. sütőpor,
  • 2-3 k.rum, (el is hagyható,vagy rumaromával helyettesíthető!),
  • 1 tejföl, p.cukor a hintéshez,
  • olaj a kisütéshez.

Elkészítés:

A liszt közepébe mélyedést nyomunk, amibe a felvert tojás sárgákat beleütjük, hozzáadjuk a sót, cukrot, sütőport, tejfölt, rumot és a darabokra vagdalt puha vajat, majd tésztává dolgozzuk. Kinyújtjuk a tésztát jó vékonyra, majd kis kockákra vágjuk fel, aminek a közepébe metszést ejtünk és áthúzzuk a tészta egyik végét a lyukon. Bő, forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre téve lecsöpögtetjük, végül meghintjük vaníliás porcukorral.

Nagyon gyorsan kisül.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 14. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 1,830 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Csokoládéval töltött habcsók málnazselével Következő cikk: Csupa csoki kocka


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: