
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt,
- 12,5 dkg vaj (vagy margarin),
- 3 tojás sárgája,
- 5 dkg cukor,
- 1 tk. só, 1/2 cs. sütőpor,
- 2-3 k.rum, (el is hagyható,vagy rumaromával helyettesíthető!),
- 1 tejföl, p.cukor a hintéshez,
- olaj a kisütéshez.
Elkészítés:
A liszt közepébe mélyedést nyomunk, amibe a felvert tojás sárgákat beleütjük, hozzáadjuk a sót, cukrot, sütőport, tejfölt, rumot és a darabokra vagdalt puha vajat, majd tésztává dolgozzuk. Kinyújtjuk a tésztát jó vékonyra, majd kis kockákra vágjuk fel, aminek a közepébe metszést ejtünk és áthúzzuk a tészta egyik végét a lyukon. Bő, forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre téve lecsöpögtetjük, végül meghintjük vaníliás porcukorral.
Nagyon gyorsan kisül.