Virslis kifli


Virslis kifli

Virslis kifli

 

Hozzávalók:

 

50dkg liszt

1 élesztő

3dl házi tej

1,5dl étolaj

1 csapott evőkanál só

1teás kanál cukor

1db tojás a kenéshez

 

A szobahőmérsékletű, átszitált liszthez hozzáöntöm az étolajat és a sót.

A tejet meglangyosítom a cukorral, majd feloldom benne az élesztőt, amikor felfut az olajos liszthez öntöm amihez a sót is hozzáadom.

Alaposan ki kell dagasztani, mivel olajos tésztáról van szó eleinte nehéz vele bánni, de azután szépen lassan kisolgozódik hólyagosra, és a kéz melegétől el kezd kelni.

Lisztezett kelesztő tálban meleg helyen kb 30 percig kelesztem.

Amíg kel a tészta a hűtőből ki veszem a virslit és félbe vágom hosszában, majd keresztbe 3x, így 6db felezett virslit kapunk.

A megkelt tésztát 4 cipóra osztom, 1 cipót kinyújtok 3-4 mm vastagságú kőrnek, azt elcikkezem 8 db háromszögnek. a félvirsliket a háromszög széles felétől kezdem feltekerni.

A feltekert kifliket tojással megkenem amíg előmelegszik a sütő addig hagyom újra kelni, majd 180°C-on 20 percig sütöm alsó-felső állásponton, légkeverés nélkül.

A légkeverésnél nagyon kiszáradna a kifli!


Szerkesztés dátuma: kedd, 2011. november 1.
Nézettség: 980 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Viktória torta Következő cikk: Zebratorta csokis krémmel


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: