Magyar konyha - Receptek - Sütemények

   

Boci szelet
Hozzávalók: 11 evőkan. kristálycukor, 11 evőkan. étolaj, 15 evőkan. tej, 15 evőkan. liszt, 2 evőkan. kakaópor, 4 tojás, 1 csomag sütőpor. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalókat. A legvégén a habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral kibélelt, közepes nagyságú tepsibe tesszük. Fél kg. tehéntúrót elkeverünk 4 evőkan.
Bogi szelet
Hozzávalók: 5 db tojás 12 ek cukor 2 cs vanillin cukor 3 dl tej 15 ek finomliszt 1 cs sütőpor 2,5 dl olaj 3 ek kakaópor Elkészítése: TÉSZTA: A tojást a cukorral és a vaníliával habosra verjük, ha elolvadt a cukor beleöntjük a tejet. Külön kikeverjük a lisztet, sütőport és a kakaóport, majd összeöntjük őket.
Borzas Kata (reszelt linzer)
Hozzávalók: Tészta: 45 dkg liszt 12 dkg porcukor 12 dkg zsír 5 dkg vaj 1 egész tojás 4 tojás sárgája 1 cs. sütőpor 2 evők. rum Töltelék: 4 tojás fehérje 20 dkg porcukor 20 dkg darált dió 4 evők. baracklekvár A tésztához a lisztben elkeverjük a sütőport, belemorzsoljuk a zsiradékot, hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, és a rumot.
Bosnyák torta
Az édesanyám,a múlt század 30-as éveinek a legelején összeírt receptjei közül válogattam párat, mind olyan hogy az a bizonyos időszakban nem volt lehetőség rá: Bosnyák torta- 10 tojás habja, belejön 25 deka cukor, 25 deka darált dió, 15 deka apróra vágott és rumba áztatott füge és mazsola, kis vanilia és végül, 5 tábla csokoládé apróra törve.
Bounty torta
Hozzávalók: egy 26 cm-es tortaformához: 8 tojás 20 dkg kókuszreszelék 8 evőkanál kristálycukor 2 mokkáskanál sütőpor 4 evőkanál liszt 20 dkg porcukor 15 dkg vaj 10 dkg étcsokoládé (tejcsoki is lehet) csipet só Elkészítés: A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük habbá, majd kanalanként adjuk hozzá a kristálycukrot.
brownie
Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg csokoládé 4 tojás 35 dkg cukor 1,75 dl olaj 17,5 dkg liszt 1 teáskanál sütőpor ½ teáskanál só ½ rúd vanília vaj a kikenéshez 10 dkg mogyoró Elkészítés: Az étcsokoládét kis darabokra törjük. A mogyoróból 7 dkg-ot finomra őrölünk, a maradék 3 dkg-ot pedig durvára vágjuk, ezzel fogjuk a végén az elkészült édességet díszíteni. 1.
Brownie
Hozzávalók: 40 dkg étcsokoládé 20 dkg vaj 4 db tojás 20 dkg barna cukor 1 csomag sütőpor 15 dkg liszt koriander só Elkészítés: Az étcsokit a vajjal gőz felett felolvasztjuk. A tojásokat a cukorral kétszeresére felverjük, majd ebbe öntjük, folyamatosan keverve a picit megsózott, korianderrel ízesített olvasztott csokit.
Budapest tekercs
Hozzávalók: A piskótához: 5 tojásfehérje, 25 dkg cukor, 10 dkg darált dió, 10 dkg liszt, 1,5 evőkanál kakaópor. A töltelékhez: 4 dl tejszín, 1 kisebb mandarinkonzerv. A díszítéshez: 10 dkg étcsokoládé. Verjük fel a tojásfehérjét habbá, keményre, a cukrot óvatosan adagoljuk hozzá.
Burgonyás lángos
Hozzávalók 20 db-hoz: A lángos tésztához: 500 g búzaliszt (BL55) 250 g burgonya (főtt, áttört) 1 csapott teáskanál kristálycukor 200 ml tej (2,8%-os) 15 g élesztő (friss) 1 nagy csipet só A sütéshez: étolaj Az ízesítéshez: tejföl (20%-os) fokhagyma sajt - trappista só   Elkészítés 1 A langyos tejbe tegyük bele a cukrot...
Capuccinó szelet
Hozzávalók: Tészta: 6 kanál liszt 6 kanál cukor 6 db tojás 1 csomag sütőpor fél dl étolaj 1 kanál kakaópor Krém: 25 dkg vaj 25 dkg porcukor 6 dl tej 2 csomag tejszín ízű pudingpor 1 kanál kakaópor 1 kanál őrölt kávé Tetejére csoki   Elkészítése: A hozzávalókból a tésztát megsütjük, majd kettévágjuk.

381 cikk | 4 / 39 oldal