Görhe


Görhe

Hozzávalók:

  • 2 joghurtos kupa buzaliszt,
  • 2 joghurtos kupa finom kukoricaliszt
  • 2 joghurtos kupa kristálycukor
  • 2 joghurtos kupa tej,
  • 1,5 joghurtos kupa étolaj,
  • 2 tojás sárgája,
  • 1 zacskó sütőpor.

Elkészítés:

Fentieket fakanállal összekeverni, a 2 tojás fehérjét kemény habbá verni, és óvatosan a sárga masszához vegyíteni.

Olajozott, lisztezett tepsibe önteni, kb.25-30 percig 180 fokon, tűpróbáig sütni.

Ha kihűlt, tepsiben kockára vágjuk , tányérra téve bőven megporcukrozzuk.

Gyorsan elkészíthető finom sütemény.

Még finomabb, ha egy egész citrom levét, és kevés citromhéját is adunk hozzá.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 14. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 1,640 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Gesztenyetorta sütés nélkül Következő cikk: Gyömbéres kalács


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: