Káposztás kelt kifli


Káposztás kelt kifli

Tészta:

  • 50 gkg liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 kocka élesztő
  • 1,5 dl étolaj
  • 3 dl meleg tej, de legalább langyos

 

Én minden hozzávalót ebben a sorrendben egyberakom és összegyúrom.

 

Hagyom kelni 1-2 órát. 

 

Ha megkelt a tészta akkor 4 felé osztom és mind a 4 tésztát kilapítom és felvágom mindegyiket 8 darabra.

 

A szélesebb felét megtöltöm a már előre elkészített pirított káposztával (ez ua. ami a káposztás tésztához készítünk) és a szélesebb felénél feltekerem. Megkenem tojással és kisütöm előmelegített sütőben kb 180-200 fokon kb 15 percig.

 

Ebből a mennyiségből 32 darab lesz.

Én szoktam káposzta helyett kolbászt vagy virslit belerakni, de lehet édessel is helyettesíteni pl: lekvárral vagy cukros darált dióval.

A tetejét pl a kolbászosnál meg lehet szórni kömény maggal, de van hogy a kifliket én töltelék nélkül tekerem fel és csak magosan (lenmag, köménymag, szezámmag) sütöm ki.

Finom uzsonna vagy tízórai is lehet eszegetni. Bár én nassolgatni is szoktam! :-)

 

Jó étvágyat hozzá!


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2011. november 17. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 3,130 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Kalácspuding Következő cikk: Kapucíner szelet


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: