Macaron gyömbéres tejcsokoládékrémmel


Macaron gyömbéres tejcsokoládékrémmel

Hozzávalók:

  • 100 g porcukor
  • 100 g darált mandula
  • 40-40 g tojásfehérje
  • 25 g cukor
  • 35 g víz
  • 100 g cukor
  • 200 g tejcsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér

Elkészítés:

A csokoládét olvasszuk fel gőz fölött, majd keverjük hozzá a gyömbért és a tejszínt. Hűtsük le.

A 100 g cukorból és a vízből főzzünk szirupot, melegítsük 110 °C-ra. Közben verjünk kemény habbá 40 g tojásfehérjét 25 g cukorral. Folyamatos keverés mellett csurgassuk hozzá a szirupot, és verjük addig, amíg kihűl. A darált mandulát, a porcukrot, illetve a másik 40 g tojásfehérjét keverjük össze, majd óvatosan forgassuk bele a tojáshabba. 

Töltsük a masszát sima csövű habzsákba, majd nyomjunk sütőpapírral bélelt tepsibe 3 cm átmérőjű köröket belőle. Toljuk 150 °C-ra előmelegített sütőbe 14 percre.

Ha kihűltek a habcsókok, szedjük le a sütőpapírról, és töltsük meg a csokoládékrémmel.

 

Forrás: Gasztroséta -minden hónapban a Lakáskultúrában!

 


Szerkesztés dátuma: péntek, 2011. december 9. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,237 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Lustarétes Következő cikk: Madártej


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: