Hozzávalók:
- 100 g porcukor
- 100 g darált mandula
- 40-40 g tojásfehérje
- 25 g cukor
- 35 g víz
- 100 g cukor
- 200 g tejcsokoládé
- 1 dl tejszín
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
Elkészítés:
A csokoládét olvasszuk fel gőz fölött, majd keverjük hozzá a gyömbért és a tejszínt. Hűtsük le.
A 100 g cukorból és a vízből főzzünk szirupot, melegítsük 110 °C-ra. Közben verjünk kemény habbá 40 g tojásfehérjét 25 g cukorral. Folyamatos keverés mellett csurgassuk hozzá a szirupot, és verjük addig, amíg kihűl. A darált mandulát, a porcukrot, illetve a másik 40 g tojásfehérjét keverjük össze, majd óvatosan forgassuk bele a tojáshabba.
Töltsük a masszát sima csövű habzsákba, majd nyomjunk sütőpapírral bélelt tepsibe 3 cm átmérőjű köröket belőle. Toljuk 150 °C-ra előmelegített sütőbe 14 percre.
Ha kihűltek a habcsókok, szedjük le a sütőpapírról, és töltsük meg a csokoládékrémmel.
Forrás: Gasztroséta -minden hónapban a Lakáskultúrában!