Krémes kókuszkocka
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt,
- 15 dkg porcukor,
- 1 egész tojás,
- 15 dkg margarin,
- 1/2 csomag sütőpor,
- 2 evőkanál kakaó,
- 2 evőkanál tejföl.
Kókuszos töltelék:
- 6 tojás fehérje,
- 25 dkg porcukor,
- 30 dkg kókuszreszelék.
Pudingos töltelék:
- 2 csomag vaníliás pudingporból,
- 2 dl tej,
- 6 tojás sárgájából,
- 25 dkg porcukor,
- 25 dkg margarin.
Máz:
- 12 dkg ét tortabevonó,
- 4 evőkanál olaj.
Elkészítés:
- Lisztet,porcukrot,sütőport szárazon összekeverjük,és elmorzsoljuk benne a margarint.
- Hozzáadjuk a kakaót,tojást,tejfölt,és nyújtható tésztát gyúrunk,majd 2 cipóra vesszük.
- Egyik cipót kinyújtjuk és az egyik zsirozott,lisztezett tepsi aljára tesszük majd rárakjuk a Kókuszos tölteléket,amihez a tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük,majd beleforgatjuk a kókuszt.
- Erre tesszük a másik nyújtott lapot.
- Előmelegített sütőben,170 fokon megsütjük.
- Ha kihűlt a tetejére kenjük a pudingos tölteléket,amihez a pudingport összekeverjük a porcukorral,kevés tejjel,hozzákeverjük a tojások sárgáját,és a maradék tejjel simára keverjük,és sűrűre főzzük.
- Ha kihűlt hozzákeverjük a margarint,csomómentesen.
- Végül a csokimázat,amihez a tortabevonót az olajjal összeolvasztjuk,és a krémre kenjük.