Kardinális szelet


Kardinális szelet

Kardinális szelet

 

Hozzávalók:

 

Fehér csík:

  • 8 tojásfehérje,
  • csipet só,
  • 18 dkg kristálycukor.

Sárga csík:

  • 3 tojássárgája,
  • 2 egész tojás,
  • 5 dkg porcukor,
  • 1 csomag vaníliáscukor,
  • 5 dkg liszt.

Ragasztás:

Valamilyen pikáns lekvár: én házi sárgabarackot ajánlom, nagyon finom.

 

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra (légkeveréses 160 C).
  2. Sütőlemezt kibéleljük sütőpapírral.

Fehér csík:

  1. Az 8 tojásfehérjét csipet sóval félkeményre verjük,majd evőkanalanként hozzádolgozzuk a kristálycukrot,és addig verjük,amíg kemény,fényes habot nem kapunk.
  2. Felhasználásig hűtőbe tesszük.

Sárga csík:

  1. 3 tojássárgáját és 2 egész tojást a por- és vaníliáscukorral addig verjük,amíg egészen ki nem világosodik és jó habos nem lesz.
  2. Hozzáadjuk a lisztet és azzal is jól összedolgozzuk.
  3. A kétféle krémet külön-külön nejlon zacskóba,vagy nyomózsákba töltjük,a zacskók végére kb. 1,5 cm-es lyukat vágunk,és kb. 33 cm hosszú párhuzamos csíkokat nyomunk belőle a sütőpapírra a következőképp:
  4.  a tepsikre hosszában 3 fehér,majd 2 és végül külön 1 csíkot húzunk úgy,hogy köztük kb. ujjnyi távolság maradjon.Az 3 és a 2 fehér csík között kitöltjük a sárga masszával.Mindegyikből kettőt készítünk./fehér,sárga,fehér,sárga,fehér ebből kettőt,fehér,sárga,fehér,ebből is kettőt,és fehér csík ebből is kettőt készítünk./ 
  5. A tésztákat bő 15 percre sütőbe rakjuk és aranyszínűre sütjük.

 

Összeállítás:

Mikor kihűlt,piramis formába egymás tetejére rakjuk:alul a legszélesebb,amit megkenünk lekvárral,rá a keskenyebb,ezt is megkenjük lekvárral,végül a külön megsütött egy csík fehér.A másik rudat is elkészítjük így.Kétujjnyi szeletekre vágjuk.


Szerkesztés dátuma: szombat, 2011. december 17. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,827 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Karamellás szelet Következő cikk: Kávés-csokoládés muffin


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: