Hozzávalók:
A tésztához
- 12 dkg rétesliszt
- 12 dkg porcukor
- 6 tojás
- 1 evőkanál kakaó
- késhegynyi szódabikarbóna
- 70 dkg magozott meggy
- 3 evőkanál meggylekvár
A krémhez:
- 2 cs vaníliás puding por
- 6 dl tej
- 10 dkg vaj
- 2 cs vaníliás cukor
- 1/2 liter hulala tejszín
- díszítéshez reszelt csokoládé
A hat tojás fehérjét kemény habbá verjük. A porcukorral 6 tojássárgájával tovább fényesre verjük. Hozzáadjuk a lisztet, melyben elkevertük a kakaót és szódabikarbónát. Egy nagyobb tepsit kibélelünk, a lecsepegtetett meggyet alul beletesszük, majd rásimítjuk a kakaós piskóta masszát. Megsütjük, tálcára, borítjuk, hogy a meggyes része legyen felül. Vékonyan megkenjük meggylekvárral.
A pudingot megfőzzük a tejjel 12 dkg porcukorral. Amikor kihűlt hozzáadjuk a vanília cukorral kikevert vajat. A tejszínt kemény habbá verjük, felét a pudingos vajkrémhez adjuk. Egyenletesen rásimítjuk a lekváros felületű tésztára. A megmaradt tejszínt kicsit tovább verjük és elsimítjuk a krémen. Reszelt csokoládéval díszítjük. Pár óra után nagyobb kockákra szeljük.
Mutatós, könnyű és finom sütemény.