Meggyes krémes


Meggyes krémes

Hozzávalók:

A tésztához

  • 12 dkg rétesliszt
  • 12 dkg porcukor
  • 6 tojás
  • 1 evőkanál kakaó
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 70 dkg magozott meggy
  • 3 evőkanál meggylekvár

A krémhez:

  • 2 cs vaníliás puding por
  • 6 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1/2 liter hulala tejszín
  • díszítéshez reszelt csokoládé

 

A hat tojás fehérjét kemény habbá verjük. A porcukorral 6 tojássárgájával tovább fényesre verjük. Hozzáadjuk a lisztet, melyben elkevertük a kakaót és szódabikarbónát. Egy nagyobb tepsit kibélelünk, a lecsepegtetett meggyet alul beletesszük, majd rásimítjuk a kakaós piskóta masszát. Megsütjük, tálcára, borítjuk, hogy a meggyes része legyen felül. Vékonyan megkenjük meggylekvárral.

A pudingot megfőzzük a tejjel 12 dkg porcukorral. Amikor kihűlt hozzáadjuk a vanília cukorral kikevert vajat. A tejszínt kemény habbá verjük, felét a pudingos vajkrémhez adjuk. Egyenletesen rásimítjuk a lekváros felületű tésztára. A megmaradt tejszínt kicsit tovább verjük és elsimítjuk a krémen. Reszelt csokoládéval díszítjük. Pár óra után nagyobb kockákra szeljük.

Mutatós, könnyű és finom sütemény.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. január 16. Szerkesztette: Pintér Lászlóné Erzsi
Nézettség: 1,250 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Meggyes csokitorta Következő cikk: Meggyes-csokoládés sütemény


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: