Dunahullám


Dunahullám

A tésztához:

  • 37,5 dkg Rama margarin
  • 25 dkg finom szemcséjű kristálycukor
  • 7 db tojás
  • 25 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál aprított mandula
  • 2 evőkanál kakaó
  • 2-3 evőkanál tej
  • Rama margarin a sütőlap kikenéséhez

A töltelékhez:

  • 1 üveg meggykompót (kb 37 dkg)

A tetejére:

  • 15 dkg Rama margarin
  • 1 cs vanília ízű pudingpor
  • 1/2 liter tej
  • 4 evőkanál finom szemcséjű kristálycukor
  • 1 cs vaníliacukor
  • 4 evőkanál porcukor

A bevonathoz:

  • 20 dkg tortabevonó
  • 2 kávéskanál étolaj

A margarint addig keverjük a cukorral, míg fel nem oldódik. Ezután a tojásokat egyenként hozzákeverjük. A sütőport elkeverjük a liszttel és a margarinos keverékhez adjuk. A tésztát megfelezzük.

Egyik felét a mandulával, másikat a tejben simára kevert kakaóval ízesítjük. A margarinnal kikent tepsibe először a világos színű tésztát öntjük bele, majd rárétegezzük a sötétet és elsimítjuk. Az előzőleg lecsepegtetett meggyet szétterítjük a felületén. A tésztát előmelegített sütőben 175 fokon kb 30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

A pudingport 4 evőkanál tejjel simára keverjük. A maradék tejet a cukorral és vaníliával felfőzzük, majd a pudingos tejet hozzáadjuk, még egyszer felforraljuk és kihűtjük. A margarint a porcukorral felhabosítjuk, kanalanként hozzákeverjük a pudingot, a krémet a kihűlt tésztára kenjük. A tortabevonót az olajjal gőz felett megolvasztjuk és bevonjuk vele a tésztát. A még meg nem dermedt bevonatra egy villával díszítésként hullámokat rajzolunk.


Szerkesztés dátuma: szombat, 2012. január 21. Szerkesztette: Pintér Lászlóné Erzsi
Nézettség: 1,550 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Double Decker csokitorta Következő cikk: Duplacsokis álomtorta


   








Megjegyzések

Babai József
szerda, 2012. július 4. 07:39
Ezt megprobálom megcsinálni!



Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: