Bogi szelet


Bogi szelet

Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 12 ek cukor
  • 2 cs vanillin cukor
  • 3 dl tej
  • 15 ek finomliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 2,5 dl olaj
  • 3 ek kakaópor

Elkészítése:

TÉSZTA:

A tojást a cukorral és a vaníliával habosra verjük, ha elolvadt a cukor beleöntjük a tejet. Külön kikeverjük a lisztet, sütőport és a kakaóport, majd összeöntjük őket. Ezután beleöntjük az olajat, és zsírozott, lisztezett tepsibe 180-200 fokon 25-30 percig, tűpróbáig sütjük.

Közben felfőzünk 1 dl tejet 6 ek. cukorral, és a kisült még meleg, felkockázott piskótát meglocsoljuk vele.

CSOKI:

10 dkg vajat felolvasztunk 4 ek. kakaóport és 2 ek porcukrot teszünk bele és a tészta tetejére kenjük.

 

Jó étvágyat!


Szerkesztés dátuma: szerda, 2012. február 8. Szerkesztette: Katona Annamária
Nézettség: 2,311 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Boci szelet Következő cikk: Borzas Kata (reszelt linzer)


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: