Hozzávalók:
- 5 db tojás
- 12 ek cukor
- 2 cs vanillin cukor
- 3 dl tej
- 15 ek finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 2,5 dl olaj
- 3 ek kakaópor
Elkészítése:
TÉSZTA:
A tojást a cukorral és a vaníliával habosra verjük, ha elolvadt a cukor beleöntjük a tejet. Külön kikeverjük a lisztet, sütőport és a kakaóport, majd összeöntjük őket. Ezután beleöntjük az olajat, és zsírozott, lisztezett tepsibe 180-200 fokon 25-30 percig, tűpróbáig sütjük.
Közben felfőzünk 1 dl tejet 6 ek. cukorral, és a kisült még meleg, felkockázott piskótát meglocsoljuk vele.
CSOKI:
10 dkg vajat felolvasztunk 4 ek. kakaóport és 2 ek porcukrot teszünk bele és a tészta tetejére kenjük.
Jó étvágyat!