Hozzávalók:
a tésztához:
- 10 dkg Rama margarin
- 40 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 2 db tojás
- 1 kávés kanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál méz
a krémhez:
- 10 dkg vaj vagy Rama margarin
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 7 dkg porcukor
- 2 dl tejszín
- 1/2 cs habfixáló
- 25 dkg piros ribizli
Elkészítése:
A margarint a mézzel, a porcukorral és a tojásokkal gőz fölött kikeverjük. Még langyosan összegyúrjuk a szódabikarbónás liszttel. Két cipót készítünk belőle.
Közepes méretű, margarinnal megkent, lisztezett tepsi hátán 180 fokon világos sárgára sütjük a lapokat. A pudingot a tejjel megfőzzük, kihűtjük, majd apránként, kevergetve a cukorral kikevert vajas krémhez adjuk. 10 dkg szitán áttört ribizli levét óvatosan hozzáadjuk. Ezenkívül még 10 dkg szemes ribizlit keverünk a krémhez. Az egyik lapot megkenjük a krémmel, a másikat ráfektetjük. A tejszínt összekeverjük a habfixálóval és felverjük. Díszítésnek kicsit félreteszünk, a többivel bevonjuk a tésztát. Pár óra elteltével jól szelhető. A félretett tejszínhabot pár csepp ribizlilével színesítjük. Rózsákat nyomunk a kockákra, majd a megmaradt 5 dkg ribizlivel díszítjük.