Csupa ribizli


Csupa ribizli

Hozzávalók:

 

a tésztához:

  • 10 dkg Rama margarin
  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 1 kávés kanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál méz

 

a krémhez:

  • 10 dkg vaj vagy Rama margarin
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 7 dkg porcukor
  • 2 dl tejszín
  • 1/2 cs habfixáló
  • 25 dkg piros ribizli

 

Elkészítése:

A margarint a mézzel, a porcukorral és a tojásokkal gőz fölött kikeverjük. Még langyosan összegyúrjuk a szódabikarbónás liszttel. Két cipót készítünk belőle.

Közepes méretű, margarinnal megkent, lisztezett tepsi hátán 180 fokon világos sárgára sütjük a lapokat. A pudingot a tejjel megfőzzük, kihűtjük, majd apránként, kevergetve a cukorral kikevert vajas krémhez adjuk. 10 dkg szitán áttört ribizli levét óvatosan hozzáadjuk. Ezenkívül még 10 dkg szemes ribizlit keverünk a krémhez. Az egyik lapot megkenjük a krémmel, a másikat ráfektetjük. A tejszínt összekeverjük a habfixálóval és felverjük. Díszítésnek kicsit félreteszünk, a többivel bevonjuk a tésztát. Pár óra elteltével jól szelhető. A félretett tejszínhabot pár csepp ribizlilével színesítjük. Rózsákat nyomunk a kockákra, majd a megmaradt 5 dkg ribizlivel díszítjük.


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2012. február 12. Szerkesztette: Pintér Lászlóné Erzsi
Nézettség: 1,458 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Csupa csoki muffin Következő cikk: Csupa-csoki kenyér


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: