Szezámmagos háromszög


Szezámmagos háromszög

Hozzávalók a tésztához :

  • 80 dkg liszt
  • 1 csapott evőkanál só
  • másfél dl. étolaj
  • fél liter tej
  • 5 dkg élesztő

 

A krémhez és tetejére :

  • 25 dkg vaj, vagy margarin
  • 4 tojássárgája
  • 1 evőkanál tejföl
  • kevés só
  • szezámmag

 

Elkészítése :

A hozzávalókból a langyos tejben felfuttatott élesztővel puha tésztát gyúrunk. Négy cipóra osztjuk, melyeket gáztepsi nagyságúra nyújtunk. A lapokat egyenként megkenjük a krémmel, melyhez 3 tojássárgáját kikeverjük a vajjal és kevés sóval. Feltekerjük szorosan, mint a bejglit. A rudakat a kést 45 fokos szögben tartva, váltogatva háromszög alakokra vágjuk. Tepsibe rakjuk (nem szorosan ) és 40 percet kelni hagyjuk.

Mielőtt sütőbe tesszük megkenjük őket a tejföl és a megmaradt tojássárga keverékével. Megszórjuk szezámmaggal, vagy ízlés szerint köménnyel, sajtreszelékkel.

Aranysárgára sütjük. Érdemes sütőpapírt tenni alá, mert a töltelék kifolyhat. Frissen sülve, melegen a legjobb, de hidegen, akár gulyás után második fogásnak is kitűnő.

Az adagból három gáztepsire való készül. Másnapra sem szárad ki.


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2012. április 15. Szerkesztette: Pintér Lászlóné Erzsi
Nézettség: 1,383 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Szerecsen muffin Következő cikk: Szilvalekváros papucs


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: