Krumplifánk


Krumplifánk

Hozzávalók 2-4 személyre:

  • 25 dkg burgonya
  • 30 dkg liszt
  • 2 tojás sárgája
  • 3 dkg zsír
  • 2 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • olaj
  • 1 kiskanálnyi cukor

A krumplit főzd meg héjában, majd hámozd meg, és törd át. Dolgozd össze a liszttel, tojássárgával, zsírral, sóval és a tejben cukorral felfuttatott élesztővel. A tésztát liszttel meghintett deszkán nyújtsd ujjnyi vastagra, és belisztezett pogácsa-szaggatóval darabold fel.

A kiszaggatott fánkocskákat meleg helyen keleszd meg. (Ez kb. 1 órát kíván.) A fánkokat bő forró olajban süsd pirosra.

Ez a köret valamilyen mártással akár önálló étel is lehet.

A tészta egy kis reszelt sajt vagy apróra vágott sonka hozzáadásával is variálható.


Szerkesztés dátuma: szombat, 2010. január 23. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,553 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Krémes szilvás lepény Következő cikk: Krumplis fánk


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: