Hozzávalók .
a tésztához :
14 dkg. cukor
14 dkg. liszt
6 tojás
2 tasak vaníliáscukor
1/2 citrom héja
1 kávés kanál citromlé
1 csapott teáskanál sütőpor
a krémhez :
50 dkg.friss tehéntúró
20 dkg. vaj
15 dkg. porcukor
2 tasak vaníliáscukor
1/2 citrom leve és héja
30 dkg. savanykás lekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát sütünk. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk . 175 fokon szép sárgára sütjük. A krémhez a vajat a porcukorral, vaníliáscukorral, citromlével habosra kavarjuk. A túrót kézi mixerrel összetörjük, belereszeljük a citromhéjat, majd a felhabosított vajas masszával összedolgozzuk. Addig kavarjuk, míg sima, egynemű massza lesz belőle. A kihűlt piskótát lapjában ketté vágjuk. Az alsót megkenjük lekvárral és óvatosan rásimítjuk a túrós krémet. A második lapot ráhelyezzük, kicsit lenyomkodjuk, hogy egyenletes legyen. Porcukorral megszórva, behűtve kockákra vágjuk és tálaljuk. Én a tetejére tejszínhabot tettem és csokimázzal kissé megformáztam. Hozzá a lekvárt legtöbbször idény gyümölcsből készítem. Most őszibarackossal töltöttem, de finom és illatos eper lekvárral is.