Illatos túrókocka


Illatos túrókocka

 

Hozzávalók .

a tésztához :

14 dkg. cukor

14 dkg. liszt

6 tojás 

2 tasak vaníliáscukor

1/2 citrom héja

1 kávés kanál citromlé

1 csapott teáskanál sütőpor

 

a krémhez :

50 dkg.friss tehéntúró

20 dkg. vaj

15 dkg. porcukor

2 tasak vaníliáscukor

1/2 citrom leve és héja

30 dkg. savanykás lekvár 

 

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát sütünk. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk . 175 fokon szép sárgára sütjük. A krémhez a vajat a porcukorral, vaníliáscukorral, citromlével habosra kavarjuk. A túrót kézi mixerrel összetörjük, belereszeljük a citromhéjat, majd a felhabosított vajas masszával összedolgozzuk. Addig kavarjuk, míg sima, egynemű massza lesz belőle. A kihűlt piskótát lapjában ketté vágjuk. Az alsót megkenjük lekvárral és óvatosan rásimítjuk a túrós krémet. A második lapot ráhelyezzük, kicsit lenyomkodjuk, hogy egyenletes legyen. Porcukorral megszórva, behűtve kockákra vágjuk és tálaljuk. Én a tetejére tejszínhabot tettem és csokimázzal kissé megformáztam. Hozzá a lekvárt legtöbbször idény gyümölcsből készítem. Most őszibarackossal töltöttem, de finom és illatos eper lekvárral is.

 

 


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. szeptember 10. Szerkesztette: Pintér Lászlóné Erzsi
Nézettség: 848 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Illatos húsvéti kalács Következő cikk: Jogász torta


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: