Igazi nyári desszert, csokis és nagyon finom!
Hozzávalók
- 3 db tojás
- 2 dl tej
- 7 dkg cukor
- 1 csipet só
- 25 dkg mascarpone
- kevés tejföl
- 1 ek házi vanília kivonat (alkoholos)
- (méz)
- étcsokoládé
- holland kakaópor a díszítéshez
Elkészítés
Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval. A tojások sárgáját habosra verjük a cukorral, majd hozzáadunk 2 dl meleg tejet, és gőz fölött addig keverjük, míg krémes állagú nem lesz. Végül hozzáadjuk az olvasztott csokoládét.
Lehűtjük a krémet, majd belekeverjük a mascarponét, a tejfölt, a vanília kivonatot. Ízlés szerint tehetünk bele mézet is, ha édesebben szeretjük, majd óvatosan belekeverjük a tojásfehérjét. Egy 12 cm-es tortaformát folpackkal kibélelünk (érdemes előtte kevés olajjal kikenni a formát, akkor nem fog csúszkálni a fólia) és beleöntjük a krémet.
Egy éjszakát pihentetjük a mélyhűtőben. Tálaláskor kakaóporral hintjük meg.