Oroszkrém torta babapiskótával (sütés nélkül)


Oroszkrém torta babapiskótával (sütés nélkül)

Hozzávalók:

  • 2 csomag babapiskóta
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 0.5 dl rum (vagy rumaroma)
  • ízlés szerint őszibarack
  • 4 dl tejszín
  • 1 evőkanál zselatin

A díszítéshez:

  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítés

A pudingport a tejjel meg a cukorral simára keverjük, és sűrűre főzzük. Vaníliás cukorral és a rummal ízesítjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint fél dl meleg vízben feláztatjuk, és óvatosan a kemény habbá vert tejszínbe beleforgatjuk, majd ezt a vaníliás krémmel elegyítjük. A barackot felkozkázzuk, és a krémbe keverjük.

Egy forma aljába babapiskótát fektetünk. A krém egy részét rásimítjuk. Utána ugyan ez következik, addig amíg a krém el nem fogy (körülbelül 3x). Hűtőbe tesszük pár órára, hogy megdermedjen, és a babapiskóta megpuhuljon. Végül a tejszínt a díszítéshez felverjük a habfixálóval, és tetszés szerint díszítjük süteményünket. A torta oldalára esetleg kerülhet darált dió, csokoládé, stb...


Szerkesztés dátuma: szerda, 2012. szeptember 19. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 880 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Ördögi csokikrém sóvirággal Következő cikk: Őszibarackos torta (sütés nélkül)

Forrás:
www.receptvarazs.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: