Hozzávalók:
- 40 dkg csokoládé
- 6 dkg porcukor
- 4 db tojás
- 10 dkg Rama
- 24 db babapiskóta
- konyak vagy whiskey (tetszőleges)
- gyümölcs a tálaláshoz
A tejsodóhoz:
- 5 dl tej
- 6 dkg cukor
- 6 db tojássárgája
A cukorsziruphoz:
- 2 dl víz
- 20 dkg cukor
Elkészítés
A sodóhoz a tejet a cukorral lassú tűzön felforraljuk, majd habverővel állandóan kevergetve kis adagokban a tojássárgájához öntjük, és kis lángon óvatosan besűrítjük.
Az apró darabokra tört csokoládét egy kevés vízzel gőzfürdő fölött megolvasztjuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját és a Ramát.
A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan a csokoládés keverékhez forgatjuk.
A sziruphoz a cukrot a vízzel addig forraljuk, míg teljesen fel nem oldódik, majd belemártjuk a babapiskótákat, és kibéleljük velük egy sütőpapírral kibélelt terrine-forma alját és oldalát. (A babapiskótákat tetszés szerint konyakba vagy whiskey-be is márthatjuk.)
A csokis krémet a piskótakéregbe kanalazzuk, majd a hűtőbe tesszük. Amikor a csoki megszilárdult, a formát rövid időre forró vízbe mártjuk, hogy könnyen ki tudjuk borítani a tartalmát.