Francia csokoládés babapiskóta (sütés nélkül)


Francia csokoládés babapiskóta (sütés nélkül)

Hozzávalók:

  • 40 dkg csokoládé
  • 6 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • 10 dkg Rama
  • 24 db babapiskóta
  • konyak vagy whiskey (tetszőleges)
  • gyümölcs a tálaláshoz

A tejsodóhoz:

  • 5 dl tej
  • 6 dkg cukor
  • 6 db tojássárgája

A cukorsziruphoz:

  • 2 dl víz
  • 20 dkg cukor

 

Elkészítés

A sodóhoz a tejet a cukorral lassú tűzön felforraljuk, majd habverővel állandóan kevergetve kis adagokban a tojássárgájához öntjük, és kis lángon óvatosan besűrítjük.

Az apró darabokra tört csokoládét egy kevés vízzel gőzfürdő fölött megolvasztjuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját és a Ramát.

A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan a csokoládés keverékhez forgatjuk.

A sziruphoz a cukrot a vízzel addig forraljuk, míg teljesen fel nem oldódik, majd belemártjuk a babapiskótákat, és kibéleljük velük egy sütőpapírral kibélelt terrine-forma alját és oldalát. (A babapiskótákat tetszés szerint konyakba vagy whiskey-be is márthatjuk.)

A csokis krémet a piskótakéregbe kanalazzuk, majd a hűtőbe tesszük. Amikor a csoki megszilárdult, a formát rövid időre forró vízbe mártjuk, hogy könnyen ki tudjuk borítani a tartalmát.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2012. szeptember 19. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,017 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Foltos-kávés kocka Következő cikk: Gesztenyés-trüffeles marcipántorta

Forrás:
www.receptvarazs.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: