Csokis kocka


Csokis kocka

Ezekből a csokis kockákból, amelyek csak 81 kilokalóriát és 1 grammnál alig több zsírt tartalmaznak, bűntudat nélkül ehetünk annyit, amennyi csak jólesik. Nem kell számolni, mennyi fogyott el, élvezzük inkább a csokoládé felséges ízét!

Hozzávalók 5 személyre:

  • 50 dkg sütőporral kevert liszt (önkelő liszt)
  • 21 dkg kakaópor és még 2 kiskanálnyi
  • 10 evőkanálnyi író
  • 2 és 1/2 evőkanál instant kávé
  • 50 dkg porcukor
  • 29 dkg világosbarna cukor
  • 70 dkg almaszósz
  • 5 kiskanál vaníliaeszencia
  • 5 db tojásfehérje
  • 21 dkg étcsokidarabka
  • 2 és 1/2 evőkanál porcukor

 

Elkészítés

A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük, (gázsütőnél 3-as fokozat). Fóliával kibélelünk egy 20 cm széles, négyszögletes sütőformát, úgy, hogy a fólia széléből 2,5 cm-t szabadon hagyunk. Egy nagy tálban összeszitáljuk a lisztet 8,5 dkg kakaóporral. Közben egy kis lábasban, lassú tűzön felolvasztjuk a kávét az íróban.

Egy másik tálban összekeverjük a porcukrot és a barna cukrot az almaszósszal, a kávés íróval, valamint a vaníliaeszenciával. Hozzáadjuk a kakaós lisztet, és addig keverjük, amíg a tészta éppen csak összeáll. A tojásfehérjéből puha habot verünk, amelyet a csokidarabkákkal együtt óvatosan a masszába forgatnunk.

A tésztát a sütőformába borítjuk. Körülbelül 45 percig sütjük, amíg éppen csak megszilárdul (vigyázzunk, ne süssük túl!). A formában 15 percig hűlni hagyjuk, majd kiemeljük belőle, és a rácsra helyezzük, hogy kihűljön. Meghintjük porcukorral és kakaóporral. Négy centiméteres kockákra vágjuk, és tálaljuk.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2012. szeptember 19. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,753 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Csokis kenyértorta Következő cikk: CSOKIS MEGGYES TORTA

Forrás:
www.receptvarazs.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: