Limoncellós tiramisu


Limoncellós tiramisu

Bódító - és hódító. Azoknak ajánljuk, akik kedvelik a savanykás ízeket.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 5 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 2.5 dl limoncello likőr
  • 5 db citrom
  • 2 dl víz
  • 45 dkg mascarpone
  • savoiardi (vagy más babapiskóta)

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját 5 dkg cukorral és 1 dl limoncellóval vízgőz fölött alaposan kikeverjük, és állandó kevergetés mellett kb. 5 percig forraljuk. Ha már eléggé besűrűsödött, levesszük a tűzről és félretesszük hűlni.

Lereszeljük 2 citrom héját. Az összes citromnak kifacsarjuk a levét, és összekeverjük a maradék limoncellóval, 2 dl vízzel és 5 dkg cukorral. Alacsony lángon kb. 5 percig forraljuk, míg a cukor fel nem oldódik, az alkohol pedig el nem párolog, majd félretesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.

A tojásfehérjét habbá verjük. A mascarponét és a reszelt citromhéjat krémesre keverjük, beleforgatjuk a tojásfehérjét és a maradék 5 dkg cukrot, végül három részletben hozzáadjuk a kihűlt tojássárgájás keveréket.

A babapiskótákat beáztatjuk a citromos-limoncellós lébe úgy, hogy alaposan átitatódjanak, de ne ázzanak szét. Egy tálba fektetjük, rákanalazzuk a mascarpone felét, majd ráteszünk még egy réteg babapiskótát és a maradék mascarponét.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2012. szeptember 19. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 722 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Levendulakrémmel töltött csokoládérolád Következő cikk: Linzer torta

Forrás:
www.receptvarazs.hu


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: