Kekszrolád


Kekszrolád

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg háztartási keksz
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 40 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 5 dkg kakaópor
  • 2 kiskanál fahéj
  • 0.5 dl rum
  • 2 dl tej

Elkészítés

A tejet egy nagyobb lábasba öntöm. Hozzáadom a cukrot, a kakaót, a vajat és az apróra tört étcsokoládét. Elkezdem melegíteni, folyamatosan keverem le ne égjen. 5-10 perc után hozzáadom a fahéjat és a rumot is. Összefőzöm. Akkor jó, ha már az étcsoki is megolvadt benne. Nem baj ha hígnak bizonyul, nem kell megijedni.

A háztartási kekszet darabokra török, egészen apróra. Én ezt úgy szoktam, hogy tiszta konyharuhába teszek egy keveset, és a klopfoló sima felével ütögetem. Majd a konyharuhából egyenesen beleöntöm a csokis lébe. Így míg az összes keksz bele nem kerül. Lehet hogy bele kell majd tuszkolni, de fakanállal szépen kavargassuk óvatosan, hogy mindegyik kekszdarab csokis legyen.

Ez őzgerincformát folpakkal kibélelek, és beleöntöm a kekszes masszát. A tetejét is betakarom folpakkal, majd 3 óra hűtő. Ha megdermedt, egy sima felületre kiborítom az egészet, és felvágva tálaljuk.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2012. szeptember 19. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,293 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Kekszes sportszelet Következő cikk: Kenyérlángos

Forrás:
www.receptvarazs.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: