Hozzávalók 6 személyre:
- 20 dkg étcsokoládé
- 40 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 4 db tojás
- 2 kiskanál őrölt fahéj
- 3 dkg kakaópor
- 12 dkg keksz
Elkészítés
A csokoládét a vajjal lassú tűzön felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, és addig kevergetjük, míg teljesen fel nem oldódik. Ezután hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni, majd hozzáadjuk a tojásokat, a fahéjat és a kakaóport, és alaposan összekeverjük.
Egy őzgerincformát kibélelünk folpakkal. A forma aljába kanalazunk egy réteg csokikrémet, majd ráterítünk egy sor kekszet. Erre újabb réteg csokit kanalazunk, majd megint keksz következik. A rétegezést addig folytatjuk, míg a forma meg nem telik (a legfelső réteg csokoládé legyen).
A tetejét letakarjuk fóliával, majd legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a fólia segítségével kivesszük a formából, és felszeleteljük.