Csokidominó


Csokidominó

Hozzávalók 6 személyre:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 40 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 2 kiskanál őrölt fahéj
  • 3 dkg kakaópor
  • 12 dkg keksz

Elkészítés

A csokoládét a vajjal lassú tűzön felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, és addig kevergetjük, míg teljesen fel nem oldódik. Ezután hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni, majd hozzáadjuk a tojásokat, a fahéjat és a kakaóport, és alaposan összekeverjük.

Egy őzgerincformát kibélelünk folpakkal. A forma aljába kanalazunk egy réteg csokikrémet, majd ráterítünk egy sor kekszet. Erre újabb réteg csokit kanalazunk, majd megint keksz következik. A rétegezést addig folytatjuk, míg a forma meg nem telik (a legfelső réteg csokoládé legyen).

A tetejét letakarjuk fóliával, majd legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a fólia segítségével kivesszük a formából, és felszeleteljük.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2012. szeptember 19. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,851 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Csokidarabos püspökkenyér Következő cikk: Csokihab (csokimousse)

Forrás:
www.receptvarazs.hu


   








Megjegyzések

Lang Csaba Laszlo
csütörtök, 2012. szeptember 20. 09:07
Szeretem az édeset.( tésztákban is...)
Gero Tibor
péntek, 2012. szeptember 21. 15:46
Hogy csokolades, megjobb::)!




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: