Mogyoróvajas torta


Mogyoróvajas torta

A recept hozzávalói (4 személyre)

  • 20 dkg darált keksz
  • 3 dkg mogyoróvaj
  • 3 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • kevés víz

A töltelékhez:

  • 3 és 1/2 dl tejszín
  • 8 dkg porcukor
  • 12 dkg mogyoróvaj
  • 5 evőkanál tej
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 6 dkg mogyoró

Elkészítés

A tészta hozzávalóit elmorzsoljuk, és annyi vizet aduk hozzá (kb. 2-3 evőkanál), hogy éppen hogy összeálljon.

A tésztát egy csatos tortaforma aljába nyomkodjuk úgy, hogy a forma oldalára is jusson belőle, majd 30 percre hűtőbe tesszük.

A töltelékhez a tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. A mogyoróvajat elkeverjük a tejjel, és óvatosan hozzáadjuk a tejszínhabot.

A krém felét habzsákba töltjük, és kívülről befelé haladva egyre kisebb átmérőjű köröket nyomunk belőle a tésztára (a körök között kihagyunk valamennyi helyet).

A krém másik feléhez hozzákeverjük a kakaóport, azt is habzsákba töltjük, és a meglévők közé újabb köröket rajzolunk. A torta tetejét megszórjuk az apróra vágott mogyoróval, és 3-4 órára hűtőbe tesszük.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2012. szeptember 19. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 730 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: mogyoróvajas süti Következő cikk: Moszkauer vagy moszkvai teasütemény

Forrás:
www.receptvarazs.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: