Szilvás papucs házilag


Szilvás papucs házilag

A szilvás papucs sokféle gyümölccsel készíthető, mert a keményítőtől még a magas lé tartalmú gyümölcs is krémesen áttetszővé, kenhetővé áll össze. A leveles tésztalapot helyettesíthetjük otthon gyúrt, friss tésztával. Bizonyára finomabb lesz, de jóval időigényesebb az elkészítése.

 

A recept hozzávalói (6 személyre)

  • 50 dkg mirelit vajas- leveles tészta
  • 12.5 dkg házikrémes krémpor
  • 3.5 dl hideg tej
  • 60 dkg kékszilva
  • 2 ek barna kr cukor
  • 1 csipet só
  • 1 dl víz
  • 1 púpos ek étkezési keményítő
  • 1 db tojás a kenéshez
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés

A gyümölcskrémhez a megmosott, félbevágott szilvát ½ dl vízzel feltesszük főni. 3 perc múlva hozzákeverjük a barnacukrot, a csipet sót, közben a keményítőt ½ dl vízzel kikeverjük. Besűrítjük vele a darabosra párolódott gyümölcsöt, ½ percig keverjük a hőn, majd levesszük, hűlni hagyjuk.

Mixerrel sűrű krémmé verjük a krémport a hideg tejjel.

A kiengedett tésztatömböt félbe vágjuk, 2 db 30x30-as lappá nyújtjuk, összesen 12 db egyforma téglalapra vágjuk. Gondolatban mindegyiket 3 részre osztjuk. A 2 szélső oldalt vízszintesen, ujjnyi szélesre bevagdossuk. 200 fokra bekapcsoljuk a sütőt. A krémet szemmértékre 12 részre adagoljuk. Mindegyik téglalap középső részén elkenünk egy-egy adagot, rásimítunk egy-egy adag kihűlt szilvakrémet. Két oldalról váltakozva ráhajtjuk a tésztacsíkokat. A tepsi hátoldalára sütőpapírt terítünk, széles, lapos kiszedővel a töltött papucsok alá nyúlunk, mindegyiket ráhelyezzük. Felvert tojással megkenjük és a forró sütőben 12-15 perc alatt ropogós barnásra sütjük. Ízlés szerint porcukrozva tálaljuk.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2012. szeptember 19. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,474 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Szilvás nyomkodós Következő cikk: Szilvás-diós lepény

Forrás:
www.receptvarazs.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: