A recept hozzávalói (6 személyre)
- 30 dkg liszt + a sütőformába
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 10 dkg vaj + a sütőforma kivajazásához
- citrom reszelt héja
- 2 dl tejföl
- 1.5 dl tej
A szilvás töltelékhez:
- 45 dkg szilva
- 5 dkg vaj
- 4 evőkanál méz
- 0.5 evőkanál reszelt citromhéj
- 0.5 kiskanál őrölt szegfűszeg
- 1 csipet só
Elkészítés
A tészta hozzávalóit egy tálban robotgéppel vagy mixerrel alaposan elkeverjük.
A kimagozott és négybe vágott szilvát egy serpenyőben a vajjal és a mézzel kissé karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a citromhéjat és a szegfűszeget, majd félretesszük hűlni. Közben a sütőt 160 °C-ra előmelegítjük.
A tészta felét egy kivajazott, kilisztezett sütőformába tesszük, és rákanalazzuk a szilvatölteléket úgy, hogy egy kevés maradjon belőle díszítésnek.
A szilvatöltelékre tesszük a tészta másik felét, majd belenyomkodjuk a maradék szilvát.
Ezután a sütőbe helyezzük, és 35-40 percig sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük.)!