Szilvás nyomkodós


Szilvás nyomkodós

A recept hozzávalói (6 személyre)

  • 30 dkg liszt + a sütőformába
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 10 dkg vaj + a sütőforma kivajazásához
  • citrom reszelt héja
  • 2 dl tejföl
  • 1.5 dl tej

A szilvás töltelékhez:

  • 45 dkg szilva
  • 5 dkg vaj
  • 4 evőkanál méz
  • 0.5 evőkanál reszelt citromhéj
  • 0.5 kiskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 csipet só

Elkészítés

A tészta hozzávalóit egy tálban robotgéppel vagy mixerrel alaposan elkeverjük.

A kimagozott és négybe vágott szilvát egy serpenyőben a vajjal és a mézzel kissé karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a citromhéjat és a szegfűszeget, majd félretesszük hűlni. Közben a sütőt 160 °C-ra előmelegítjük.

A tészta felét egy kivajazott, kilisztezett sütőformába tesszük, és rákanalazzuk a szilvatölteléket úgy, hogy egy kevés maradjon belőle díszítésnek.

A szilvatöltelékre tesszük a tészta másik felét, majd belenyomkodjuk a maradék szilvát.

Ezután a sütőbe helyezzük, és 35-40 percig sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük.)!


Szerkesztés dátuma: szerda, 2012. szeptember 19. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 994 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Szilvalekváros papucs Következő cikk: Szilvás papucs házilag

Forrás:
www.receptvarazs.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: