Húsvéti citromtorta


Húsvéti citromtorta

A recept hozzávalói (4 személyre)

A piskótához

  • 7 db tojás
  • 7 csapott evőkanál porcukor
  • 7 csapott evőkanál liszt 
  • kevés sütőpor

A krémhez

  • 4 dl tej
  • 2 csomag vanília ízű pudingpor
  • 25 dkg Rama
  • 20 dkg porcukor
  • reszelt citromhéj ízlés szerint
  • citromlé ízlés szerint

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük. Egy kb. 23 cm átmérőjű tepsit/formát kivajazunk, kilisztezünk vagy kibélelünk sütőpapírral. A 7 tojás sárgáját és fehérjéjét szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük, majd belekeverjük a porcukrot, a 7 tojássárgáját és a sütőporos lisztet. Ezt kb. 1 órán át sütjük közepes lángon.

Miközben hűl a piskóta, kikeverjük a krémet. 4 dl tejben felfőzzük a 2 csomag vanília ízű pudingport. Míg kihűl, a margarint és a porcukrot jól összedolgozzuk, majd a kihűlt pudinggal, reszelt citromhéjjal és citromlével csomómentesre keverjük.

A kihűlt piskótát vízszintesen 2 részre vágjuk. Az alsó piskótalapot megkenjük a krémmel, majd a másik piskótalap következik. A tortánk külsejét díszíthetjük a kimaradt krémmel, illetve felvert tejszínhabbal (Hulala), citrommal - csak a fantáziánk szabhat határt.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2012. szeptember 19. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 736 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Hulala-szelet Következő cikk: Húsvéti töltött kalács

Forrás:
www.receptvarazs.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: