Szőlős sütemény


Szőlős sütemény

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 6 tojás
  • 6 evők. cukor
  • 6 evők. liszt
  • késhegynyi szódabikarbóna

Krém:

  • 70-90 dkg szőlő
  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 15 dkg cukor
  • 1 l tej
  • 1 dkg vaj

A piskótához a tojásokat ketté választjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, hozzáadjuk egyesével a tojások sárgáját, a szódaport, végül fakanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet. Közepes méretű kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk a masszát, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, de pár perc múlva csökkentjük a hőt 160 fokra, és így sütjük készre (tűpróbáig). Tepsiben hagyjuk kihűlni a piskótát. A megmosott, leszemezett szőlőszemekkel egy sorban sűrűn kirakjuk a piskóta tetejét, majd a kihűtött pudingos krémmel befedjük.

Krém: Egy lábosban kevés tejjel simára keverjük a pudingokat a cukorral, majd felöntjük a többi tejjel, hozzáadjuk a vajat, és felfőzzük a szokott módon. Kihűtjük és a szőlő tetejére simítjuk. Pár órára hűtőbe tesszük, majd vizes késsel nagyobb kockára vágva tálalható.

Javaslatom: Amikor megfőztük a pudingot, érdemes a lábost hidegvízbe állítva, időnként megkeverve gyorsan kihűteni, így nem bőrösödik meg a teteje, szép sima marad a krém. A süteményen egy óra alatt megköt a hűtőben.


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2012. szeptember 20. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,416 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Szivárvány torta Következő cikk: Szőlős-pöttyös lepény

Forrás:
receptvilag.gportal.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: