Borzas Kata (reszelt linzer)


Borzas Kata (reszelt linzer)

Hozzávalók:

Tészta:

  • 45 dkg liszt
  • 12 dkg porcukor
  • 12 dkg zsír
  • 5 dkg vaj
  • 1 egész tojás
  • 4 tojás sárgája
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 evők. rum

Töltelék:

  • 4 tojás fehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg darált dió
  • 4 evők. baracklekvár

A tésztához a lisztben elkeverjük a sütőport, belemorzsoljuk a zsiradékot, hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, és a rumot. Összegyúrjuk a tésztát, ha szükséges kevés rumot, vagy tejet adhatunk még hozzá. Két részre osztjuk úgy, hogy az egyik fele nagyobb legyen. Ezt a nagyobb tésztát kinyújtjuk, és közepes méretű tepsibe helyezzük. A tölteléket ráterítjük, majd a kisebb tésztát ráreszeljük reszelő durva fokán. 150 fokos sütőben megsütjük. Miután megsült ne vegyük ki rögtön, pár percig hagyjuk a lekapcsolt sütőben.

Töltelék: A tojásfehérjéket habbá verjük, hozzáadjuk az átszitált porcukrot, amivel tovább verjük, míg kemény habot kapunk. Fakanállal belekeverjük a darált diót, végül a baracklekvárt.

Megjegyzésem: Csak zsírral is készülhet a tészta, akkor 15 dkg kell hozzá.


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2012. szeptember 20. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 3,180 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Bogi szelet Következő cikk: Bosnyák torta

Forrás:
receptvilag.gportal.hu


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: