Hozzávalók:
Tészta:
- 45 dkg liszt
- 12 dkg porcukor
- 12 dkg zsír
- 5 dkg vaj
- 1 egész tojás
- 4 tojás sárgája
- 1 cs. sütőpor
- 2 evők. rum
Töltelék:
- 4 tojás fehérje
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg darált dió
- 4 evők. baracklekvár
A tésztához a lisztben elkeverjük a sütőport, belemorzsoljuk a zsiradékot, hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, és a rumot. Összegyúrjuk a tésztát, ha szükséges kevés rumot, vagy tejet adhatunk még hozzá. Két részre osztjuk úgy, hogy az egyik fele nagyobb legyen. Ezt a nagyobb tésztát kinyújtjuk, és közepes méretű tepsibe helyezzük. A tölteléket ráterítjük, majd a kisebb tésztát ráreszeljük reszelő durva fokán. 150 fokos sütőben megsütjük. Miután megsült ne vegyük ki rögtön, pár percig hagyjuk a lekapcsolt sütőben.
Töltelék: A tojásfehérjéket habbá verjük, hozzáadjuk az átszitált porcukrot, amivel tovább verjük, míg kemény habot kapunk. Fakanállal belekeverjük a darált diót, végül a baracklekvárt.
Megjegyzésem: Csak zsírral is készülhet a tészta, akkor 15 dkg kell hozzá.