Sütés nélküli szedres csoda


Sütés nélküli szedres csoda

Hozzávalók:

  • 50 dkg szeder
  • 30 dkg búzadara
  • 1 csomag málna ízű Boleró por
  • 9 dl tej
  • cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 nagy csomag babapiskóta
  • 4 dl habtejszín vagy Hulala (vagy fele-fele)

1 liter vízben elkeverem a Boleró port, és adok még hozzá ízlés szerint cukrot. (Jó édes legyen, mert jön még hozzá a dara és a gyümölcs!) Felforralom, és óvatosan, folytonos keverés közben hozzáöntöm a búzadarát. Mielőtt teljesen besűrűsödik, hozzákeverem a gyümölcsöt. Közepes (kb. A/4-es nagyságú) tepsibe simítom. (A képen sütőpapírt is tetem alá, de nincs rá szükség.) A tetejét kirakom babapiskótával. A pudingot egy kevés tejjel elkeverem, miközben a többi tejet ízlés szerinti mennyiségű cukorral felforralom, majd beleöntöm a pudingos tejet, és sűrűre főzöm. Ráöntöm a babapiskótára és hagyom kihűlni. Erre jön a felvert tejszín. Én 2 dl habtejszínt és a 2 dl Hulalát kevertem össze, így az íze finomabb lett, de a habot könnyű volt felverni és tartós is maradt. Jól lehűtve tálalom.


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2012. szeptember 20. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 746 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Sünisereg Következő cikk: Szerecsen muffin

Forrás:
azila.gportal.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: