Citromos madártej


Citromos madártej

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • 2 l tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • kevés víz

Elkészítés:

  1. A tejet egy kevés vízzel felforraljuk.
  2. A tojásfehérjékből és a cukorból kemény habot verünk, s a forró tejbe szaggatjuk, megfőzzük, félrerakjuk.
  3. Az 5 tojássárgáját, a vaníliás cukorral, a pudinggal és a citrom lereszelt héjával csomómentesre keverjük. A felforralt tejet lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pudingos keveréket, folyamatosan kevergetni kell, nehogy becsomósodjon!
  4. Mikor kissé besűrűsödött, félretesszük, és belerakjuk a fehérje halmokat.
  5. Jól kihűtjük, majd tálaljuk.

 

Megjegyzés:

A citromhéj rendkívül pikánssá teszi, érdemes próbálkozni vele!!!


Szerkesztés dátuma: péntek, 2012. szeptember 21. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,501 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Citromos grízes édesség Következő cikk: Citromos-tejszínes túrótorta sütés nélkül

Forrás:
www.mindmegette.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: