Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 4 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom
- 2 l tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- kevés víz
Elkészítés:
- A tejet egy kevés vízzel felforraljuk.
- A tojásfehérjékből és a cukorból kemény habot verünk, s a forró tejbe szaggatjuk, megfőzzük, félrerakjuk.
- Az 5 tojássárgáját, a vaníliás cukorral, a pudinggal és a citrom lereszelt héjával csomómentesre keverjük. A felforralt tejet lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pudingos keveréket, folyamatosan kevergetni kell, nehogy becsomósodjon!
- Mikor kissé besűrűsödött, félretesszük, és belerakjuk a fehérje halmokat.
- Jól kihűtjük, majd tálaljuk.
Megjegyzés:
A citromhéj rendkívül pikánssá teszi, érdemes próbálkozni vele!!!