Habos szilvás lepény


Habos szilvás lepény

Hozzávalók

Tésztalap:

  • 3 tojás sárgája
  • 15 dkg vaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 kanál citromlé
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 kisüveg vanília eszencia
  • 20-25 dkg liszt

Töltelék:

  • 60 dkg szilva
  • 2 kanál cukor
  • 2 kiskanál kardámom
  • 1 kanál gríz
  • 1 kanál prézli

Hab:

  • 3 tojás fehérje
  • 6 kanál cukor
  • vanília eszencia

Elkészítés

A tésztához habosra kevered a vajat a cukorral, hozzáadod a tojássárgákat, a citrom héját és citrom levét, a vanília eszenciát és a sütőporral elkevert lisztet. Jól el kell dolgozni, a tésztának puhának kell lennie. Csomagold alumínium fóliába, és tedd a hűtőbe, amíg elkészíted a szilvát.

A szilvát megmosod, kimagvalod és felvágod hosszába. Edénybe teszed és hozzáadod a cukrot, a grízt, a fahéjat és a kardámot.

Vedd ki a tésztát a hűtőből, nyújtsd ki és tedd egy kiolajozott, kilisztezett tepsibe! Helyenként szurkáld meg egy villával és szórd meg jól prézlivel!

                                    

Helyezd rá a szilvás tölteléket és tedd be az előmelegített sütőbe 10 percre. Amíg sül, előkészítheted a habcsókot.

                                     

A tojás fehérjéket kemény habbá vered a cukorral és a vanília eszenciával.

A 10 perc lejárta után, a süteményt kiveszed a sütőből és rásimítgatod a habot.

                                     

Újra beteszed a sütőbe és 10-15 percre, kisebb lángon, hogy inkább száradjon, ne süljön nagyon meg.

 

                                    

 

Felszolgálás

Ha kihűlt, felszeleteled és megszórod fahéjjal.


Szerkesztés dátuma: péntek, 2012. szeptember 21. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,507 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Habos joghurtos epres csoda (sütés nélkül) Következő cikk: Habos-puncsos piskótaszeletek

Forrás:
www.otletkonyha.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: