Hozzávalók
Tésztalap:
- 3 tojás sárgája
- 15 dkg vaj
- 1 citrom reszelt héja
- 2 kanál citromlé
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 kisüveg vanília eszencia
- 20-25 dkg liszt
Töltelék:
- 60 dkg szilva
- 2 kanál cukor
- 2 kiskanál kardámom
- 1 kanál gríz
- 1 kanál prézli
Hab:
- 3 tojás fehérje
- 6 kanál cukor
- vanília eszencia
Elkészítés
A tésztához habosra kevered a vajat a cukorral, hozzáadod a tojássárgákat, a citrom héját és citrom levét, a vanília eszenciát és a sütőporral elkevert lisztet. Jól el kell dolgozni, a tésztának puhának kell lennie. Csomagold alumínium fóliába, és tedd a hűtőbe, amíg elkészíted a szilvát.
A szilvát megmosod, kimagvalod és felvágod hosszába. Edénybe teszed és hozzáadod a cukrot, a grízt, a fahéjat és a kardámot.
Vedd ki a tésztát a hűtőből, nyújtsd ki és tedd egy kiolajozott, kilisztezett tepsibe! Helyenként szurkáld meg egy villával és szórd meg jól prézlivel!
Helyezd rá a szilvás tölteléket és tedd be az előmelegített sütőbe 10 percre. Amíg sül, előkészítheted a habcsókot.
A tojás fehérjéket kemény habbá vered a cukorral és a vanília eszenciával.
A 10 perc lejárta után, a süteményt kiveszed a sütőből és rásimítgatod a habot.
Újra beteszed a sütőbe és 10-15 percre, kisebb lángon, hogy inkább száradjon, ne süljön nagyon meg.
Felszolgálás
Ha kihűlt, felszeleteled és megszórod fahéjjal.