mogyoróvajas süti


mogyoróvajas süti

Hozzávalók

  • Fél csésze vaj
  • 1,5 csésze zabpelyhes keksz összemorzsolva
  • 2 csésze kókuszreszelék
  • 400 g sűrített tej
  • 2 tábla csokoládé (ét vagy tej)
  • Fél csésze krémes mogyoróvaj

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Olvasszuk fel a vajat a sütőben, majd az összetört zabpelyhes kekszet szórjuk rá, és oszlassuk el egyenletesen. Ha ez lelapogattuk, tegyük rá a kókuszreszeléket, amelyet szintén szépen elsimítunk. Tegyük rá a sűrített tejet, melyet hígíthatunk kevés tejjel a könnyebb eloszlatás érdekében. Vigyázat, ne használjunk sok tejet, mert nem marad egyben a sütink, ha nagyon elázik.
  3. Süssük 25 percig, amíg enyhén megbarnul. Ha meghűlt, vegyük ki egy tálcára óvatosan.
  4. A tábla csokikat gőz fölött olvasszuk fel, és ha teljesen felolvadtak, keverjük el a masszában a mogyoróvajat. Ezt a masszát tegyük a kókuszos süti tetejére, spatulával pedig egyengessük el.
  5. Tegyük hűtőszekrénybe, várjuk meg, míg megdermed, és szeleteljük!

Szerkesztés dátuma: péntek, 2012. szeptember 21. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,235 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Mogyorós-szilvás lepény Következő cikk: Mogyoróvajas torta

Forrás:
www.otletkonyha.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: