Hozzávalók
- Fél csésze vaj
- 1,5 csésze zabpelyhes keksz összemorzsolva
- 2 csésze kókuszreszelék
- 400 g sűrített tej
- 2 tábla csokoládé (ét vagy tej)
- Fél csésze krémes mogyoróvaj
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- Olvasszuk fel a vajat a sütőben, majd az összetört zabpelyhes kekszet szórjuk rá, és oszlassuk el egyenletesen. Ha ez lelapogattuk, tegyük rá a kókuszreszeléket, amelyet szintén szépen elsimítunk. Tegyük rá a sűrített tejet, melyet hígíthatunk kevés tejjel a könnyebb eloszlatás érdekében. Vigyázat, ne használjunk sok tejet, mert nem marad egyben a sütink, ha nagyon elázik.
- Süssük 25 percig, amíg enyhén megbarnul. Ha meghűlt, vegyük ki egy tálcára óvatosan.
- A tábla csokikat gőz fölött olvasszuk fel, és ha teljesen felolvadtak, keverjük el a masszában a mogyoróvajat. Ezt a masszát tegyük a kókuszos süti tetejére, spatulával pedig egyengessük el.
- Tegyük hűtőszekrénybe, várjuk meg, míg megdermed, és szeleteljük!