Bakacsók


Bakacsók

Hozzávalók

Tészta

  • 6 tojás
  • 12 kanál cukor
  • 6 evőkanál forró víz
  • 18 dkg dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 evőkanál liszt

Krém

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 adag feketekávé
  • 1 tojás sárgája
  • csokoládé
  • rum
  • mazsola

Elkészítés

  1. A tojássárgákat a cukorral, vízzel jól elkeverjük, hozzáadjuk a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet és a keménnyé vert tojásfehérjét.
  2. Kikent, lisztezett tepsiben közepes lángon sütjük.
  3. A vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral, a feketekávéval és a tojássárgával jól kikeverjük.
  4. Ezzel a krémmel kenjük le a kihűlt tésztát.
  5. A tetejére csokit reszelünk és rumba áztatott mazsolát szórunk.

Szerkesztés dátuma: péntek, 2012. szeptember 21. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,744 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Babapiskótás puncs szelet Következő cikk: Balaton szelet

Forrás:
www.otletkonyha.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: