Hozzávalók
- 10 dkg étcsoki
- 2 evőkanál instant kávé
- 50 dkg vaj vagy margarin
- csipetnyi só
- 8 tojás
- 75 dkg liszt
- 2 csomag sütőpor
- 2,5 dl+ 3 evőkanál tej
- tejszínhab
- 8 kanál cukor
Elkészítés
- A csokoládét durvára aprítva, meleg vízfürdőben megolvasztjuk.
- A kávét feloldjuk 4 evőkanál forró vízben.
- A vajat a cukorral meg a sóval habosra keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat és a sütőporral elkevert lisztet is.
- A tésztát 3 adagra osztjuk, az egyikbe belekeverjük a csokoládét meg a kávé felét, a másik adagba beledolgozzuk a maradék kávét, a harmadik adagba belekeverjük a megmaradt tejet.
- A háromféle tésztát felváltva 32x38 cm-es, margarinnal kikent tepsibe halmozzuk és villával mártogatva keverjük.
- Előmelegített sütőben 175°C-on 40 percig sütjük.
Felszolgálás
A kihűlt sütemény kockákra vágjuk és ízlés szerint díszítjük, például cukros kakóporral meghintett tejszínhabbal, reszelt csokival.