Foltos-kávés kocka


Foltos-kávés kocka

Hozzávalók

  • 10 dkg étcsoki
  • 2 evőkanál instant kávé
  • 50 dkg vaj vagy margarin
  • csipetnyi só
  • 8 tojás
  • 75 dkg liszt
  • 2 csomag sütőpor
  • 2,5 dl+ 3 evőkanál tej
  • tejszínhab
  • 8 kanál cukor

Elkészítés

  1. A csokoládét durvára aprítva, meleg vízfürdőben megolvasztjuk.
  2. A kávét feloldjuk 4 evőkanál forró vízben.
  3. A vajat a cukorral meg a sóval habosra keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat és a sütőporral elkevert lisztet is.
  4. A tésztát 3 adagra osztjuk, az egyikbe belekeverjük a csokoládét meg a kávé felét, a másik adagba beledolgozzuk a maradék kávét, a harmadik adagba belekeverjük a megmaradt tejet.
  5. A háromféle tésztát felváltva 32x38 cm-es, margarinnal kikent tepsibe halmozzuk és villával mártogatva keverjük.
  6. Előmelegített sütőben 175°C-on 40 percig sütjük.

 

Felszolgálás

A kihűlt sütemény kockákra vágjuk és ízlés szerint díszítjük, például cukros kakóporral meghintett tejszínhabbal, reszelt csokival.


Szerkesztés dátuma: péntek, 2012. szeptember 21. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,119 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Flódni Következő cikk: Francia csokoládés babapiskóta (sütés nélkül)

Forrás:
www.otletkonyha.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: