Habos-puncsos piskótaszeletek


Habos-puncsos piskótaszeletek

Hozzávalók

Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg vaj, vagy sütőmargarin
  • 2 tojássárgája
  • 4,5 dl tej

Krém:

  • 10 dkg sütő margarin
  • 15 dkg cukor (por)
  • 1 dl rum
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 5 evőkanál kakaópor

Hab:

  • 4 tojásfehérje
  • 20 dkg kristálycukor
  • 10 dkg étcsokoládé vagy tortabevonó

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet és a sütőport, a vajjal elmorzsoljuk, majd a cukorral, a tojások sárgájával és 1, 5 dl tejjel összegyúrjuk. 30 percig hűtőbe tesszük.
  2. Lisztezett deszkán 3 db kb. 30×30 cm-es lapokat nyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben egyenként 12 percig sütjük.
  3. Ha kihűltek, az egyik lapot összetörjük és a maradék tejjel leforrázzuk.

Krém

  1. A margarint, a cukorral, a rummal és a baracklekvárral habosra keverjük, majd a laphoz adjuk.
  2. A krémet a két tésztalap közé kenjük.

Hab

  1. A tetejére a habbá vert tojásfehérjét vízgőzre állítjuk, és a cukorral 4-5 percig tovább verjük, míg a hab „megfő".
  2. A tésztára kenjük, majd a megolvasztott csokoládét rácsorgatjuk. Villával megcifrázzuk.
  3. Hűtőben dermedni hagyjuk. Ha kihűlt, 5×4 cm-es darabokra vágjuk.

Szerkesztés dátuma: péntek, 2012. szeptember 21. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,226 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Habos szilvás lepény Következő cikk: Habos-rebarbarás sütemény

Forrás:
www.otletkonyha.hu


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: