Hozzávalók
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg vaj, vagy sütőmargarin
- 2 tojássárgája
- 4,5 dl tej
Krém:
- 10 dkg sütő margarin
- 15 dkg cukor (por)
- 1 dl rum
- 3 evőkanál baracklekvár
- 5 evőkanál kakaópor
Hab:
- 4 tojásfehérje
- 20 dkg kristálycukor
- 10 dkg étcsokoládé vagy tortabevonó
Elkészítés
Tészta
- A lisztet és a sütőport, a vajjal elmorzsoljuk, majd a cukorral, a tojások sárgájával és 1, 5 dl tejjel összegyúrjuk. 30 percig hűtőbe tesszük.
- Lisztezett deszkán 3 db kb. 30×30 cm-es lapokat nyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben egyenként 12 percig sütjük.
- Ha kihűltek, az egyik lapot összetörjük és a maradék tejjel leforrázzuk.
Krém
- A margarint, a cukorral, a rummal és a baracklekvárral habosra keverjük, majd a laphoz adjuk.
- A krémet a két tésztalap közé kenjük.
Hab
- A tetejére a habbá vert tojásfehérjét vízgőzre állítjuk, és a cukorral 4-5 percig tovább verjük, míg a hab „megfő".
- A tésztára kenjük, majd a megolvasztott csokoládét rácsorgatjuk. Villával megcifrázzuk.
- Hűtőben dermedni hagyjuk. Ha kihűlt, 5×4 cm-es darabokra vágjuk.