Nádudvari mézespogácsa


Nádudvari mézespogácsa

Hozzávalók

  • 1 kg liszt
  • 1 kanálnyi margarin vagy zsír
  • 25 dkg cukor
  • 2 púpos mokkáskanál őrölt fahéj
  • 15-20 szem tört szekfűszeg
  • késhegynyi szódabikarbóna

 

Elkészítés

Egy kanálnyi zsírt vagy margarint összedolgozunk és hozzáadjuk a csésze tejben összekevert 2 dkg szalakálét, a 4 tojássárgáját és a 30 dkg olvasztott mézet. 1-2 óráig pihentetjük, aztán kiszaggatjuk. Ha ragad sem szabad több lisztet tenni hozzá, mert megkeményedik.

Így, egyszerűen elkészítve is nagyon finom, de sütés után lehet rá bevonatot készíteni. 4 tojásfehérjét gőz fölött 1 evőkanál ecettel és porcukorral sűrű krémmé keverünk, és a süteményt beleforgatjuk.


Szerkesztés dátuma: péntek, 2012. szeptember 21. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,331 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Moszkauer vagy moszkvai teasütemény Következő cikk: Nagyon csokis muffin

Forrás:
www.otletkonyha.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: