Hozzávalók
- 1 kg liszt
- 1 kanálnyi margarin vagy zsír
- 25 dkg cukor
- 2 púpos mokkáskanál őrölt fahéj
- 15-20 szem tört szekfűszeg
- késhegynyi szódabikarbóna
Elkészítés
Egy kanálnyi zsírt vagy margarint összedolgozunk és hozzáadjuk a csésze tejben összekevert 2 dkg szalakálét, a 4 tojássárgáját és a 30 dkg olvasztott mézet. 1-2 óráig pihentetjük, aztán kiszaggatjuk. Ha ragad sem szabad több lisztet tenni hozzá, mert megkeményedik.
Így, egyszerűen elkészítve is nagyon finom, de sütés után lehet rá bevonatot készíteni. 4 tojásfehérjét gőz fölött 1 evőkanál ecettel és porcukorral sűrű krémmé keverünk, és a süteményt beleforgatjuk.