Királynő torta


Királynő torta

Hozzávalók

Piskóta

  • 6 tojás fehérje
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg apróra vágott pirított dió
  • 2 kanál liszt

Krém

  • 6 tojás sárgája
  • 20 dkg cukor
  • 1 margarin
  • 2 evőkanál kakaó
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg dió

Elkészítés

A tojás fehérjéket kemény habnak felverjük a cukorral, hozzáadjuk az apróra vágott pirított diót, lisztet és kikent tepsiben sütjük.

A tojássárgákat gőz fölött a cukorral sűrűre főzzük. Majd ha lehűlt, egy margarinnal simára keverjük.

A krémet ketté osztjuk, egyik felébe 2 evőkanál kakaót teszünk, ezzel ragasztjuk össze a piskótát és a diós lapot.

A tortakrém másik felébe 2 vaníliás cukrot teszünk, ezt kenjük a diós lapra.

A cukrot a dióval megpergeljük (margarinnal megkent papírra tesszük, így könnyebb felszedni) és ha kihűlt ledaráljuk vagy apróra törjük és bőven megszórjuk a torta tetejét.


Szerkesztés dátuma: péntek, 2012. szeptember 21. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 917 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Kinder szelet Következő cikk: Kókuszkocka

Forrás:
www.otletkonyha.hu


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: