Raffaello sajttorta


Raffaello sajttorta

Hozzávalók

  • 120 g sima keksz
  • 60 g puha vaj
  • 1 doboz kókusztej (400g )
  • 7 g agar-agar (vagy 8g zselatin 50 ml vízben felolvasztva)
  • 50 g cukor
  • 1-2 evőkanál kókusz likőr (nem kötelező)
  • 250 g krémsajt szobahőmérsékleten
  • Raffaello golyók
  • 20 g kókusz pehely

Elkészítés

A sajttorta elkészítését azzal kezdjük, hogy a kekszet megtörjük (betehetjük egy zacskóba és sodrófával összetörjük vagy turmixgépben ami apróra vág).

Összekeverjük a puha vajjal és betesszük a hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen.

A Raffaellokat kivesszük a zacskóból.

Egy másik tálban jól kikavarjuk a sajtot. A kókusztejet összekeverjük az agarral és a cukorral, majd a tüzön folyamatosan kavargatjuk. Mikor el kezd forrni lejjebb vesszük a lángot és folyamatosan kavargatás mellett még hagyjuk 2 percet.

Majd levesszük a tűzről és összekeverjük a likőrrel.

Leszűrjük és a sajtra öntjük, közben pedig folyamatosan keverjük (az agar keverékkel gyorsan kell dolgozni mert gyorsan megdermed még ha meleg is).

Az összetört kekszre öntünk a annyit a sajtkrémből amíg ellepi, majd a tészta szélére egymás mellé helyezzük a Raffaello cukorkákat és ráöntjük a maradék krémet.

Elegyenlítjük (a krém ellepi a cukorkákat), meghintjük a kókusz pelyhekkel, amit rányomunk egy kicsit azért, hogy jól hozzáragadjon a krémhez, majd a sajttorta a hűtőszekrényben kell üljön legalább 2 órát.

                                       

                                       

                                      


Szerkesztés dátuma: péntek, 2012. szeptember 21. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,933 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Raffaello golyók tejpor nélkül Következő cikk: Raffaello szelet

Forrás:
www.otletkonyha.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: