Nejlon szelet


Nejlon szelet

Hozzávalók

Kakaós tésztalap

  • 30 dkg liszt
  • 1 evőkanál zsír
  • 7,5 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál kakaópor
  • fél csomag szalakáli
  • kevés tej
Piskóta
  • piskóta tészta 6 tojásból

Krém

  • 20 dkg liszt
  • 6 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 1 margarin

Elkészítés

A lisztet zsírral és margarinnal összegyúrjuk, hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgákat, a kakóport, a kevés tejben felfuttatott szalakálit. Keményen nyújtható tészta kell legyen. Két lapban kisütjük.

A közepébe 6 tojásból piskótalapot készítünk.

A tölteléknek a lisztet a tejjel és a cukorral összefőzzük, hagyjuk kihűlni és összedolgozzuk a margarinnal.

A tetejére csokimáz kerül.


Szerkesztés dátuma: péntek, 2012. szeptember 21. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 5,796 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Nehéz sós teasütemény Következő cikk: Nöi szeszély

Forrás:
www.otletkonyha.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: