Reszelt kakaós-túrós sütemény


Reszelt kakaós-túrós sütemény

Hozzávalók

Tészta

  • 400 g liszt
  • 250 g sütőmargarin
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 150 g cukor
  • 1 csipet só
  • 1 tojássárga
  • 4 evőkanál kakaó
  • 1 vaníliás cukor

Töltelék

  • 150 g mazsola konyakos teába áztatva
  • 1 kg áttört túró
  • 50 g babapiskóta összetörve
  • 1 reszelt alma
  • 2 citrom héja reszelve
  • 3 tojás
  • 250 g cukor
  • 1 csipet só

Elkészítés

A kakaós süti tésztáját még előző este elkészítettem: 400 g lisztet, 250 g margarint, 1/2 csomag sütőport, 150 g cukrot, 1 csipet sót, 1 tojás sárgát, 4 ek kakaót és 1 vaníliás cukrot összegyúrtam egyetlen golyóvá, majd kettévágtam, befóliáztam és a mélyhűtőbe tettem.

Másnap elkészítettem a túrós tölteléket: 150 g mazsolát konyakos teába áztattam, közben összetörtem 1 kg túrót és hozzákevertem 50 g babapiskóta-port, 1 reszelt almát és belereszeltem 2 citrom héját. Egy másik tálban kikevertem 3 tojás sárgáját 100 g cukorral, egy harmadikban pedig a 3 tojásfehérjét egy csipet sóval és 150 g cukorral. Először a tojássárgás, majd a tojásfehérjés keveréket adtam a túróhoz, majd a mazsolákat.

 

Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe reszeltem az egyik csokis tésztagolyót, ráterítettem a túrós tölteléket, majd a tetejére reszeltem a másik tésztagolyót és előmelegített sütőben, kb. 180-200 fokon, 40 perc alatt készre sütöttem a süteményt.


Szerkesztés dátuma: péntek, 2012. szeptember 21. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 712 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Répatorta Következő cikk: Rétes

Forrás:
www.otletkonyha.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: