Mézes túrótorta


Mézes túrótorta

Hozzávalók

  • 400 g édes tehéntúró
  • 150 g méz
  • 6 db tojás
  • 60 g liszt
  • 30 g cukor
  • 2 citrom leve
  • 1 teáskanál rum vagy néhány csepp rumkivonat

Elkészítés

A mézes túrótorta ideális ínyencség a gyerekeknek.

A sütőt előmelegítjük 160°C fokra. Különválasztjuk a tojássárgáját a fehérjétől. A lisztet megszitáljuk. A tortaformát kiolajazzuk, majd kibéleljük sütőpapírral úgy, hogy a papír széle kiemelkedjen a formából.

                                        

A tehéntúrót és a mézet egy nagyobb tálban pasztává keverjük (vagy a tehéntúrót átnyomkodjuk egy szitán, majd mézzel elkeverjük). Ezután egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat, és mindegyik után elkeverjük. Fokozatosan rászórjuk a lisztet, ráöntjük a citromlevet és a rumot, majd elvegyítjük.

                                        

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. A tojáshab felét hozzáadjuk a tehéntúrós keverékhez, és jól elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a maradék tojáshabot is, és könnyedén, fel-alá mozdulatokkal elkeverjük úgy, mintha fel akarnánk szeletelni a masszát.

                                        

A masszát a tortaformába töltjük, és alacsony tűzőn (160°C fokon) addig sütjük, amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló száraz marad. Ezt körülbelül egy másfél órányi sütés alatt érjük el (40 percnyi sütés után helyezzünk rá egy alufóliát).

                                       

Felszolgálás

Miután megsült, kivesszük egy rácsra, majd kiemeljük a formából.


Szerkesztés dátuma: péntek, 2012. szeptember 21. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,188 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Mézes Rákóczi túrós Következő cikk: Mini kuglóf csokival és gyümölccsel

Forrás:
www.otletkonyha.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: