Hozzávalók
- 400 g édes tehéntúró
- 150 g méz
- 6 db tojás
- 60 g liszt
- 30 g cukor
- 2 citrom leve
- 1 teáskanál rum vagy néhány csepp rumkivonat
Elkészítés
A mézes túrótorta ideális ínyencség a gyerekeknek.
A sütőt előmelegítjük 160°C fokra. Különválasztjuk a tojássárgáját a fehérjétől. A lisztet megszitáljuk. A tortaformát kiolajazzuk, majd kibéleljük sütőpapírral úgy, hogy a papír széle kiemelkedjen a formából.
A tehéntúrót és a mézet egy nagyobb tálban pasztává keverjük (vagy a tehéntúrót átnyomkodjuk egy szitán, majd mézzel elkeverjük). Ezután egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat, és mindegyik után elkeverjük. Fokozatosan rászórjuk a lisztet, ráöntjük a citromlevet és a rumot, majd elvegyítjük.
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. A tojáshab felét hozzáadjuk a tehéntúrós keverékhez, és jól elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a maradék tojáshabot is, és könnyedén, fel-alá mozdulatokkal elkeverjük úgy, mintha fel akarnánk szeletelni a masszát.
A masszát a tortaformába töltjük, és alacsony tűzőn (160°C fokon) addig sütjük, amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló száraz marad. Ezt körülbelül egy másfél órányi sütés alatt érjük el (40 percnyi sütés után helyezzünk rá egy alufóliát).
Felszolgálás
Miután megsült, kivesszük egy rácsra, majd kiemeljük a formából.