Hozzávalók
- 200 g tehéntúró
- 90 g zsíros tejföl
- 50 g puha vaj
- 60 ml meleg tej
- 6 tojássárgája
- 60 g liszt
- 20 g keményítő (kukoricakeményítő)
- csipet só
- 1 evőkanál citromlé
- 6 tojásfehérje
- 1/4 teáskanál tartármártás
- 70 g cukor (vagy 140 g, ha édesebben szereted)
Elkészítés
A túrót és tejfölt vedd ki a hűtőből 1 órával az elkészítés előtt.
Keverd össze a lisztet keményítővel és sóval. Ha nem elég apró a túró, préseld át szűrőn.
A túrót, tejfölt és vajat keverd krémmé. Lassanként öntsd bele a tejet. Add hozzá a tojássárgákat, lisztet és citromlevet. Mindegyik hozzávaló után keverd jól össze.
Mixerrel keverd össze a tojásfehérjéket, majd add hozzá a tartármártást, keverd újból össze, add hozzá a cukrot 2-3 adagból, és készíts habot belőle.
Öntsd a habba a túrót, 3 adagból, és minden adag után keverd jól össze (főleg az első adag után).
Öntsd a keveréket sütőpapírral kibélelt formába, helyezd tepsibe, melybe forró vizet öntöttél.
160°C fokon süsd 60-70 percig, amíg aranyszínű nem lesz.
Mikor elkészült, helyezd egy rácsra, hogy hűljön ki.
Miután kihűlt, szeleteld fel, és szórd meg porcukorral (ízlés szerint).