Túrókrémes sütemény


Túrókrémes sütemény

Hozzávalók

  • 200 g tehéntúró
  • 90 g zsíros tejföl
  • 50 g puha vaj
  • 60 ml meleg tej
  • 6 tojássárgája
  • 60 g liszt
  • 20 g keményítő (kukoricakeményítő)
  • csipet só
  • 1 evőkanál citromlé
  • 6 tojásfehérje
  • 1/4 teáskanál tartármártás
  • 70 g cukor (vagy 140 g, ha édesebben szereted)

Elkészítés

A túrót és tejfölt vedd ki a hűtőből 1 órával az elkészítés előtt.

Keverd össze a lisztet keményítővel és sóval. Ha nem elég apró a túró, préseld át szűrőn.

A túrót, tejfölt és vajat keverd krémmé. Lassanként öntsd bele a tejet. Add hozzá a tojássárgákat, lisztet és citromlevet. Mindegyik hozzávaló után keverd jól össze.

Mixerrel keverd össze a tojásfehérjéket, majd add hozzá a tartármártást, keverd újból össze, add hozzá a cukrot 2-3 adagból, és készíts habot belőle.

Öntsd a habba a túrót, 3 adagból, és minden adag után keverd jól össze (főleg az első adag után).

Öntsd a keveréket sütőpapírral kibélelt formába, helyezd tepsibe, melybe forró vizet öntöttél.

160°C fokon süsd 60-70 percig, amíg aranyszínű nem lesz.

Mikor elkészült, helyezd egy rácsra, hogy hűljön ki.

Miután kihűlt, szeleteld fel, és szórd meg porcukorral (ízlés szerint).


Szerkesztés dátuma: péntek, 2012. szeptember 21. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,247 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Túró Rudi torta Következő cikk: Túrós Rudy süti

Forrás:
www.otletkonyha.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: