Ropogós baracktorta


Ropogós baracktorta

Hozzávalók

Tortalap

  • 10 dkg tejcsokoládé (vagy étcsokoládé tej hozzáadással)
  • 10 dkg vaj
  • 12 dkg kukorica pehely
  • 10 dkg darált erdei mogyoró

Krém és díszítés

  • 8+4 zselatin lap
  • 85 dkg őszi barack
  • 5 dl barackos joghurt
  • 4 dl+2 dl tejszín

Elkészítés

A kukoricapelyhet összetöröd és hozzá adod az aprított mogyorót.

A vajat megolvasztod a csokoládéval együtt.

Egy 26 cm átmérőjű tálcára sütőpapírt teszel, majd ráöntöd a csokoládés masszát és a hűtőbe teszed keményedni, amíg a krémmel elkészülsz.

8 lapocska zselatint beáztatsz hideg vízbe 10 percig egy fém csuporban, aztán lassú tűzön kevergeted 2 kanál vízzel, hogy olvadjon jól el.

A joghurtot összekevered 2-3 kanál cukorral, és 3 kanálnyit belekavarsz a zselatinba, aztán az egészet átöntöd a nagyobb mennyiségű joghurtba. Ezután beteszed a hűtőbe.

Amikor összeállt, belekevered a 4 dl habbá felvert tejszínt.

45 dkg őszibarackot (befőttből) lecsepegtetsz egy szűrőben (én kombináltam kajszibarackkal) aztán felaprítod.

A csokoládés tortalapra egyengeted a joghurtos krémet, aztán a barackot, megint krémet, és beteszed a hűtőbe 2 órára.

A díszítéshez beáztatsz 4 lap zselatint 10 percre, hideg vízbe, aztán az egészet 2 kanál vízben főni teszed lassú tűzön és hozzá adsz 4 dkg felszeletelt barackot. Jól elkevered, hogy a barack jól belekeveredjen a zselatinba.

Hagyd hűlni, majd helyezd a torta tetejére, és 2 dl tejszínhabbal szépen tapétázd körbe a külső részét.

Díszítheted a végén csokoládé darabkákkal is.

                                      

Szerkesztés dátuma: szombat, 2012. szeptember 22. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,847 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Rizsfelfújt Következő cikk: Rumos csokoládéfelfújt

Forrás:
www.otletkonyha.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: