Hozzávalók
Tortalap
- 10 dkg tejcsokoládé (vagy étcsokoládé tej hozzáadással)
- 10 dkg vaj
- 12 dkg kukorica pehely
- 10 dkg darált erdei mogyoró
Krém és díszítés
- 8+4 zselatin lap
- 85 dkg őszi barack
- 5 dl barackos joghurt
- 4 dl+2 dl tejszín
Elkészítés
A kukoricapelyhet összetöröd és hozzá adod az aprított mogyorót.
A vajat megolvasztod a csokoládéval együtt.
Egy 26 cm átmérőjű tálcára sütőpapírt teszel, majd ráöntöd a csokoládés masszát és a hűtőbe teszed keményedni, amíg a krémmel elkészülsz.
8 lapocska zselatint beáztatsz hideg vízbe 10 percig egy fém csuporban, aztán lassú tűzön kevergeted 2 kanál vízzel, hogy olvadjon jól el.
A joghurtot összekevered 2-3 kanál cukorral, és 3 kanálnyit belekavarsz a zselatinba, aztán az egészet átöntöd a nagyobb mennyiségű joghurtba. Ezután beteszed a hűtőbe.
Amikor összeállt, belekevered a 4 dl habbá felvert tejszínt.
45 dkg őszibarackot (befőttből) lecsepegtetsz egy szűrőben (én kombináltam kajszibarackkal) aztán felaprítod.
A csokoládés tortalapra egyengeted a joghurtos krémet, aztán a barackot, megint krémet, és beteszed a hűtőbe 2 órára.
A díszítéshez beáztatsz 4 lap zselatint 10 percre, hideg vízbe, aztán az egészet 2 kanál vízben főni teszed lassú tűzön és hozzá adsz 4 dkg felszeletelt barackot. Jól elkevered, hogy a barack jól belekeveredjen a zselatinba.
Hagyd hűlni, majd helyezd a torta tetejére, és 2 dl tejszínhabbal szépen tapétázd körbe a külső részét.
Díszítheted a végén csokoládé darabkákkal is.