Szivárvány torta


Szivárvány torta

Hozzávalók:

A piskótaalaphoz:

  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál porcukor
  • kék, zöld, lila, piros és sárga ételfesték

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg tejcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 evőkanál zselatin
  • 1 dl víz
  • ízlés szerint porcukor

Valamint:

  • 1 csomag cukormáz

Elkészítés:

5 darab 1 tojásos piskótát sütünk, amelyeknek a tésztáját ételfestékekkel színezünk be (a legkisebb tortaformát használtam).

A mascarponét összekeverjük a szobahőmérsékletű vajjal, ízlés szerint porcukorral. Majd hozzáadjuk az olvasztott csokoládékat és a tejszínt, eközben a zselatint feloldjuk a vízben, és ha langyos, akkor a krémhez öntjük. 20 percig a hűtőben pihentetjük.

A cukormázat a tasakon feltüntetett instrukciók alapján elkészítjük, fehérrel bevonjuk a tortát, a maradékot az ételfestékkel színezzük, majd virágokat formázunk, a tortát ezekkel díszítjük.

                                       


Szerkesztés dátuma: szerda, 2012. szeptember 26. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 824 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Szivárvány kocka Következő cikk: Szőlős sütemény

Forrás:
www.mindmegette.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: