Hozzávalók:
A piskótaalaphoz:
- 5 db tojás
- 5 evőkanál liszt
- 5 evőkanál porcukor
- kék, zöld, lila, piros és sárga ételfesték
A krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 5 dkg étcsokoládé
- 5 dkg tejcsokoládé
- 10 dkg vaj
- 1,5 dl tejszín
- 1 evőkanál zselatin
- 1 dl víz
- ízlés szerint porcukor
Valamint:
- 1 csomag cukormáz
Elkészítés:
5 darab 1 tojásos piskótát sütünk, amelyeknek a tésztáját ételfestékekkel színezünk be (a legkisebb tortaformát használtam).
A mascarponét összekeverjük a szobahőmérsékletű vajjal, ízlés szerint porcukorral. Majd hozzáadjuk az olvasztott csokoládékat és a tejszínt, eközben a zselatint feloldjuk a vízben, és ha langyos, akkor a krémhez öntjük. 20 percig a hűtőben pihentetjük.
A cukormázat a tasakon feltüntetett instrukciók alapján elkészítjük, fehérrel bevonjuk a tortát, a maradékot az ételfestékkel színezzük, majd virágokat formázunk, a tortát ezekkel díszítjük.